ADVERTISEMENT
Interviu

Exclusiv. Tudor Gheorghe, necruţător cu Papură, Piţurcă şi Mirel Rădoi! “Universitatea Craiova trebuie să fie una”

Autor: Andrei Dicu | 20.11.2020 | 10:07
Exclusiv. Tudor Gheorghe, necruţător cu Papură, Piţurcă şi Mirel Rădoi!
Interviu incendiar Tudor Gheorghe: „Pițurcă i-a „tras-o” lui Mititelu, păcat de Bergodi, zero șanse la titlu și... săracu’ Papură” (sursa arhivă personală)

Cunoscutul Tudor Gheorghe, co-autor al celebrului imn al Ştiinţei “O iubire alb-albastră”, a vorbit pentru FANATIK de fotbalul oltenesc, situaţia din Bănie cu cele două echipe care joacă sub egida U Craiova şi  despre jucătorii de fotbal din ziua de azi în comparaţie cu fotbaliştii adevăraţi.

ADVERTISEMENT

Maestrul Tudor Gheorghe nu mai are nevoie de prezentare. Este oltean pur-sânge, dar îl adoră toată România. Pentru că Universitatea Craiova este echipa sa de suflet, iar oltenii sunt… sufletul în sine, domnia sa ne-a acordat un scurt interviu, în exclusivitate.

Ce veți citi este rezultatul unei discuții amicale și mai ales… o lecție de sinceritate. Tudor Gheorghe, co-autorul Imnului „O iubire Alb-Albastră”, evident alături de Adrian Păunescu, este trist. Chiar dacă zâmbea când l-am întrerupt de la „pritocitul” verzei…

ADVERTISEMENT

Ce părere are maestrul Tudor Gheorghe despre antrenorii Ştiinţei: “Săracu’ Papură…”

Maestre, cum se descurcă Universitatea Craiova, pe timp de pandemie?

–  Habar n-am! Că după cum văd eu, nu se mai descurcă. A plecat Bergodi și acum a venit săracu’ Papură, care e, așa, un fel de manta de vreme rea.

Deci, e păcat că a plecat Bergodi?

–  Din punctul meu de vedere, da! Dar nu înțeleg aceste lucruri, care țin de bucătăria internă. Mă mai întâlneam cu Sorin Cîrțu, mai stăteam de vorbă. Așa, dacă din pricina pandemiei nu ne mai vedem unii cu alții, stăm… departe de stadion. Nici ei nu știu ce e cu ei…

ADVERTISEMENT

Tudor Gheorghe, despre situaţia de la Universitatea Craiova: „E un zbucium intern al unui grup care trebuie să devină echipă”

Vă referiți la foștii sau la actualii jucători?

–  Și la foștii, și la actualii… Pe ăia pe care i-am iubit eu și pe care i-am cântat, ca să zic așa, ăștia care mi-au făcut atâtea bucurii cu „O iubire alb-albastră”… Unii dintre ei s-au dus, alții sunt bătrâni, bolnavi… Nu l-am mai întâlnit nici pe Aurică Beldeanu, nu m-am mai văzut cu „Cami”, adicătelea cu Cămătaru… Ne mai întâlneam prin parc. Asta e…

Să revenim la Papură…

–  Mie îmi pare rău de el, dar, totuși, ba îl schimbă, ba îl pun înapoi… Acum auzi că vine Mirel Rădoi, dar pleacă Papură. Păi, de ce îl mai pui, băi, tată? Stați așa…

ADVERTISEMENT

„Ai noștri se umplu de tatuaje și la o minge înaltă se feresc. Dacă vrei performanţă, mori acolo, pe teren!”

Păi… trebuia clubul să pună pe cineva, vine meciul cu Botoşani, trebuia un antrenor…

ADVERTISEMENT

–  Da’ de ce să pună pe cineva? I-a învățat Bergodi ce și cum să joace. E Sorin Cîrțu acolo și le spune: „Bă, asta v-am spus, asta faceți!”. Sigur, nu știu dacă ei înțeleg foarte bine, dar, mă rog… E vorba și de zbuciumul acesta, intern. Nu știu dacă băieții ăștia înțeleg foarte bine ce li se spune. Dar, dincolo de acest zbucium al unei… echipe, de fapt al unui grup care trebuie să devină… „echipă” sau „team”, cum zic ăștia, mai nou, care nu mai vorbesc limba română.

De ce spuneţi asta?

– Pentru că fotbaliștii trebuie să se înțeleagă împreună. Așa erau și ăia, înainte… Se întâlneau la cârciumă, beau, dar când ajungeau pe teren, mureau acolo.

ADVERTISEMENT

“Mirel Rădoi la Craiova? O să facă ce-a făcut Contra la Dinamo…”

Ce presupuneți că se va întâmpla cu „Știința”, cu Rădoi, antrenor?

–  Cu Rădoi va fi ca și cu orice alt antrenor român care vine, zice că face… O să fie exact ca și cu Cosmin Contra, la Dinamo. Asta e… (râde). Acesta este fotbalul românesc.

De ce n-ar reuşi?

–  Pentru că toți băieții ăștia vor salarii de sute de mii de euro. Știi, îmi spunea unu’, „Maestre, dar cum sunt plătiți alde Messi sau Ronaldo?…” Și i-am zis: „Bă, nu așa se pune problema. Jucați voi ca Messi și apoi veți câștiga la fel ca el. Faceți voi ceea ce trebuie să faceți și apoi o să vedeți că vin și notele”… Ai noștri, cum scot capul în lume, se umplu de tatuaje, își scot mașinile, dar la o minge înaltă se feresc, pentru că nu s-au încălzit bine, înainte. Păi, băi, tată, dacă vrei performanță, mori acolo, pe teren!

Are Universitatea Craiova șanse la titlu?

–  Nu cred! Nu cred! Îți dai seama că mi-aș dori, dar am o stare de scepticism… Uite, când ai sunat tu prima oară, n-am putut să-ți răspund pentru că pritoceam varza. Dar acum, pentru Universitatea Craiova, avem tot timpul. Oricum, am terminat de pritocit varza…

Tudor Gheorghe vrea o singură echipă, în Bănie: “Mai urât ca acum nu se poate”

Cum vedeți, totuși, rivalitatea celor două echipe din oraș?

–  Mai urât ca acum nu se poate! Știi că noi am mai trecut o dată prin situația aceasta, când aveam Extensivul și Universitatea…

Dar măcar erau echipe diferite, pentru că „Extensiv” era fosta „Electroputere”…

–  Da, da, da! Dar trebuie să fie o singură echipă a Craiovei, bă, cum a fost odată: Craiova Maxima! Nu Universitatea, nu „1948” sau cum se cheamă azi (râde)… O singură echipă trebuie să existe și să fie bună!

„Pe Mititelu l-au lucrat șmecherește, fratele Piţurcă i-a tras-o! Îmi pare rău de el de nu se poate”

Păi, e posibil?

–  Mie îmi pare rău de Adrian Mititelu de nu se poate! Și-a băgat și sufletul și banii. L-au „lucrat” șmecherește niște băieți, de l-au făcut foi. L-au făcut varză! El a fost încrezător și bleg. Chiar îmi pare rău de el!

Cine?

–  Cei din lumea fotbalului! Păi, ce, „fratele” Pițurcă nu i-a tras-o? Dar Dragomir… dar toți? Se știe!

Mai aveți ceva de adăugat?

– Da, dragă! Să fim sănătoși, adică să ne vedem cu bine… Adică, pe stradă, fără măști, să ne putem recunoaște.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!