Ce TERTIP! Cum a fentat Mărginean FALIMENTUL lui U Cluj, cît să ia banii din drepturile TV! “În 3 luni, nu-i mai salvează NIMENI!”

U Cluj a scăpat, cel puţin pînă la începutul anului viitor, de faliment. Artizanii mutării care au scăpat clubul temporar de o decizie defavorabilă a Tribunalului Cluj Comercial sînt...
25.10.2013 | 09:34
Ce TERTIP Cum a fentat Marginean FALIMENTUL lui U Cluj cit sa ia banii din drepturile TV In 3 luni nui mai salveaza NIMENI
ADVERTISEMENT

U Cluj a scăpat, cel puţin pînă la începutul anului viitor, de faliment. Artizanii mutării care au scăpat clubul temporar de o decizie defavorabilă a Tribunalului Cluj Comercial sînt administratorul special al “şepcilor roşii”, Ioan Mărginean, şi avocaţii formaţiei din Ardeal. Intenţia oficialilor ardeleni prin care s-a dorit amînarea procesului are ca scop primirea noii tranşe de bani de la LPF din drepturile TV!

Modalitatea prin care oficialul lui U Cluj a reuşit să păsuiască clubul de o falimentare în mijlocul returului a fost una simplă pentru juriştii formaţiei ardelene. Aflat pe rol şi în pronunţare la Tribunal Cluj Comercial, avocaţii clubului “U” Cluj s-au adresat la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie Bucureşti să mute dosarul “şepcilor roşii” din Ardeal în orice altă parte a României pe motiv că “judecătorii care trebuie să dea sentinţa sînt părtinitori“.

ADVERTISEMENT

Cererea a fost surprinzătoare cu atît mai mult cu cît aceeaşi instanţă le-a oferit oficialilor clujeni timpul necesar ca să nu intre în faliment la ultimul termen! Mai exact, după ce la începutul campionatului FRF, prin Viorel Duru, nu le-a acordat licenţa clujenilor pentru a evolua în Liga I, Tribunalul Cluj Comercial le-a aprobat în timp util oficialilor “şepcilor roşii” planul de reorganizare pentru a cîştiga la TAS dreptul de a evolua în primul eşalon fotbalistic şi a încasa cele circa 1,8 milioane de euro din drepturile TV. 

Următorul termen, în 2014!

Cererea avocaţilor a primit acceptul Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie, iar procesul a fost mutat la Botoşani, fapt care, din cauza birocraţiei şi a programului special pe care instanţele de judecată le au în decembrie, întîrzie rejudecarea cazului cel puţin pînă în luna ianuarie a anului 2014. “Mutarea celor de la Cluj a avut ca scop amînarea intrării în faliment pînă în ianuarie, cînd LPF va vira în conturile clubului o nouă tranşă de bani din drepturile TV. Cu decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Mărginean şi-a atins obiectivul, dar după aceea nimeni nu-i mai salvează”, au dezvăluit, pentru FANATIK, surse din cadrul clubului.

ADVERTISEMENT
Tags: