News

EXCLUSIV. Un nou caz EKENG! Se lasă de fotbal?! Hagi e DISPERAT!

Lovitură incredibilă pentru Gică Hagi şi Viitorul, liderul Ligii 1, cu cîteva zile înainte de reluarea campionatului. Atacantul Alex Nimely, unul dintre cei mai în formă jucători ai echipei...
04.02.2017 | 00:00
EXCLUSIV Un nou caz EKENG Se lasa de fotbal Hagi e DISPERAT

Lovitură incredibilă pentru Gică Hagi şi Viitorul, liderul Ligii 1, cu cîteva zile înainte de reluarea campionatului. Atacantul Alex Nimely, unul dintre cei mai în formă jucători ai echipei constănţene, are grave probleme medicale! La testele făcute înainte de revenirea din cantonamentul din Italia, jucătorului liberian i s-au descoperit probleme mari la inimă.

Inima la fel de mare ca la Ekeng

Şi nu orice fel de probleme, ci analize care l-ar putea face pe Nimely să se lase de fotbal! Pur şi simplu cei de la Viitorul au rămas consternaţi după ce au aflat verdictul doctorilor. Inima lui Nimely este la fel de mărită cum a fost şi a lui Patrick Ekeng cînd a decedat pe teren în primăvară! Sînt date medicale care arată că Alex ar putea face infarct oricînd, fiind vorba despre o cardiomiopatie hipertrofică.

CmhG0rHW8AEYkiD

Hagi îl vede(a) ca noua “mină de aur”

Bineînţeles că analizele vor fi repetate în ţară, dar e greu de crezut că lucrurile se vor putea schimba radical. Viitorul s-a întors în această seară din Italia şi a venit la Bucureşti, unde sîmbătă va disputa meciul cu Dinamo. Vineri, Nimely va face noi analize medicale, dar deja cei de la Viitorul sînt extrem de afectaţi de tot ce se întîmplă.

Gică Hagi s-a declarat extrem de mulţumit de forma la care a ajuns atacantul său de 25 de ani, spunîndu-le colaboratorilor că ar putea fi viitorul mare transfer din punct de vedere financiar după Răzvan Marin la Standard. Dar planurile lui Hagi sînt aproape distruse după această veste.

Sistem de joc dat peste cap

Va fi aproape imposibil pentru Nimely să-şi obţină viza medicală dacă şi “proba B” (analizele din România) va avea aceleaşi rezultate ca şi în Italia. Iar ceea ce a pregătit Hagi pentru sezonul de primăvară, cu Nimely atacant central într-un sistem 4-3-3, cu Chiţu în dreapta şi Florinel Coman în stînga, este dat peste cap chiar înainte de prima etapă. Aşa că Hagi va trebui să regîndească modul în care atacă meciurile care-i pot aduce cea mai mare realizare ca antrenor: primul titlu din carieră!

I-au propus deja rezilierea?!

Aceste probleme depistate de curînd par să-i fii decis deja viitorul lui Nimely la… Viitorul. FANATIK.RO a aflat că jucătorului i s-a dat deja de înţeles că nu există altă soluţie decît rezilierea contractului, pentru că în România îi va fi foarte greu să mai poată obţine patalamaua medicală mai ales după cazul Ekeng. Încă nu s-a luat o decizie clară în colaborarea Nimely-Viitorul, dar testele “italiene” înclină spre despărţire.

Ce spune Viitorul

FANATIK.RO a discutat şi cu cei de la Viitorul despre această situaţie extrem de delicată a jucătorului de 25 de ani. Preşedintele Pavel Peniu a rămas puţin surprins atunci cînd a fost întrebat despre problemele lui Nimely, apoi s-a repliat cu o declaraţie diplomatică. “Eu, personal, nu ştiu despre acest lucru, nu am amănunte. Dar mai bine vorbiţi cu cei de la echipă că vin la Bucureşti cu o cursă de Roma”, a spus Peniu.

Delegaţia celor de la Viitorul a ajuns în Capitală din Italia, cu o cursă Blue Air, după ora 22. Constănţenii rămîn în Bucureşti pentru meciul de sîmbătă cu Dinamo.

Ceva probleme şi la Timişoara

Alex Nimely a venit în România acum un an, fiind convins de cei de la Timişoara. Echipa a retrogradat şi jucătorul a plecat liber de contract la Viitorul, deşi bănăţenii au fost extrem de mulţumiţi de el. Nu au mai putut să-i propună să rămînă în liga a doua şi nici jucătorul nu-şi dorea. Iar în privinţa problemelor pe care Nimely le are acum, nici la Timişoara nu a fost totul roz. Alex ar fi avut şi acolo ceva probleme la testele medicale, dar nu într-atît de importante încît să-l oprească de la fotbal.

6 mai: drama Ekeng 

Patrick Ekeng a semnat cu Dinamo în luna ianuarie a anului 2016 din postură de jucător liber de contract. Senegalezul a evoluat în retur la echipa “cîinilor” reuşind să înscrie şi un super gol cu Steaua în semifinala Cupei României.

Pe data de 6 mai, Dinamo juca împotriva Viitorului un meci în Liga 1. Ekeng a intrat în minutul 63, iar 6 minute mai tîrziu, s-a prăbuşit pe gazon. Doctorii i-au acordat primul ajutor, dar ambulanţa a ajuns pe gazon după 3 minute. Ekeng a fost transportat la spital unde doctorii au încercat mai bine de o oră şi jumătate să îl resusciteze. Medicul de la Spitalul Floreasca a declarat că Ekeng a fost adus fără a-i fi fost făcute manevre de resuscitare anterior.

În jurul orei 23:30, un medic de la Spitalul Floreasca a anunţat vestea morţii lui Patrick Ekeng. După autopsie, medicii de la INML au stabilit cauza morţii, cardiomiopatie hipertrofică: “Am constatat inima mai mare şi pentru un sportiv. Această hipertrofie predispune la tulburări de ritm şi stop cardiac. A avut o problemă cardiacă – aceasta a fost cauza decesului”, a spus legistul.

Pe data de 15 mai, Patrick Ekeng a fost înmormîntat în ţara natală, la Yaounde.

Medicină: ce e cardiomiopatia hipertrofică?

Cardiomiopatia hipertrofică este un defect genetic în care miocardul (muşchiul inimii) se îngroaşă anormal. Miocardul îngroşat poate afecta sistemul electric al inimii, punînd viaţa pacientului în pericol prin bătăi anormale ale inimii (aritmii) şi rareori, moartea subită.

În unele cazuri, muşchiul cardiac lărgit nu mai este capabil să se relaxeze între bătăi, aşa cum face în mod normal, şi astfel nu mai primeşte sînge oxigenat, necesar pentru desfăşurarea normală a activităţilor cardiace.

CV: Nimely, cîştigător de Cupa Angliei cu Manchester City

Alex Nimely este un jucător englez în vîrstă de 25 de ani, cu origini liberiene. S-a născut la Monrovia, însă fotbalul l-a început la Manchester City. Începutul a fost promiţător pentru fotbalist, care a făcut pasul spre echipa mare.

Chiar a cîştigat în anul 2011 Cupa Angliei cu Manchester City. Ulterior, “cetăţenii” l-au împrumutat, pe rînd, la Middlesbrough, Coventry City şi Crystal Palace. Nimely a devenit jucător liber în 2014, cînd a plecat gratis la Port Vale.

577aae7495f9cf6866067831

În februarie 2016, Nimely a fost transferat de ACS Poli, iar în vară bănăţenii l-au dat gratis la Viitorul. În actualul sezon, Alex Nimely a fost om de bază la Viitorul. A jucat în 17 meciuri de campionat şi cîte un meci în Cupa României, Cupa Ligii şi Liga Europa.

400.000 de euro este cota actuală a lui Nimely, cea mai mare de cînd s-a apucat de fotbal. În momentul în care a plecat de la Man. City, în vara lui 2014, valora doar 50.000 de euro

20 de meciuri şi 6 goluri are atacantul pentru Viitorul: Liga 1 (17 meciuri/4 goluri), Cupa României (1/2), Cupa Ligii (1/0), prel. Europa League (1/0)