Fotbal intern

STEAUA. Un nou investitor lîngă Becali! Prima mutare a acestuia

Imediat ce a apărut conflictul cu Armata, Steaua a rămas fără casă! De ceva timp, roş-albaştrii s-au tot plimbat pentru a se pregăti ba pe la Clinceni, ba pe la Buftea, ori pe la Mogoşoaia!...
24.07.2016 | 00:05
STEAUA Un nou investitor linga Becali Prima mutare a acestuia

Imediat ce a apărut conflictul cu Armata, Steaua a rămas fără casă! De ceva timp, roş-albaştrii s-au tot plimbat pentru a se pregăti ba pe la Clinceni, ba pe la Buftea, ori pe la Mogoşoaia! Incertidunile, starea de conflict cu instituţia statului, dar şi faptul că mereu se aflau pe drumuri, iau făcut pe conducătorii stelisti să contruiască o bază nouă de pregătire! “O să fac o bază nouă, aici, în Pipera! Cu hotel, cu şcoală, cele mai bune condiţii. Nici în vest nu e aşa o bază cum vreau eu să fac, o să vedeţi”, spunea public Gigi Becali în urmă cu cîteva luni.

Însă, această declaraţie o mai făcuse dea lungul anilor de mai multe ori, dar niciodată nu a pus în aplicare acest plan! Din ce motiv? “După ce a investit în stadionul Ghencea cîteva milioane bune de euro, Gigi nu mai vrea să cheltuie atîţia bani şi preferă să plătească chirie”, au punctat surse din conducerea clubului pentru FANATIK.RO.

Două terenuri sînt deja gata!

Şi dacă patronul nu vrea să investească într-o bază de pregătire, o face Vasile Geambazi! Nepotul preferat al lui Gigi Becali a demarat deja lucrările pentru contrucţia unei baze de antrenament, de cîteva hectare, situate în Berceni. “Se fac 4 terenuri de antrenament, plus încă unul de sintetic! Momentan, două terenuri sînt gata, iar la celelalte se lucrează. Sala de forţă e gata, vom avea şi saună, plus o sală de conferinţă şi vestiare. În septembrie totul va fi gata, probabil pe la jumătatea lui septembrie vom începe antrenamentele la Berceni”, au punctat sursele FANATIK.RO

geambazi

Cine este Vasile Geambazi şi care este motivul pentru care se implică? Este nepotul preferat lui Gigi Becali, pe care finanţatorul l-a ajutat în urmă cu mai mulţi ani să pornească o afacere cu terenuri şi imobiliare. În plus, Vasile Geambazi, în vîrstă de 34 de ani, deţine o parte importanta din acţiunile clubului Steaua!

În februarie, Un raport al Corpului de Control al Guvernului a arătat că finanţatorul stelist, împreună cu nepotul său, ar fi obţinut de la ANRP despăgubiri ilegale de milioane de euro pentru un teren supraevaluat.  Valoarea terenului se pare că ar fost mărită astfel de mai bine de trei ori, de la 19 la 71 de milioane de euro.

Gigi Becali l-a făcut să renunţe la 45 de milioane de euro!

La vremea respectiva, Gigi Becali a negat faptul că ar avea vreo implicare în acest caz şi spunea că Vasile Geambazi a renunţat deja la despagubirile de 45 de milioane de euro, pe care le câştigase în justiţie în 2015.  ”Ştiu că este minciună pentru că nu e adevărat aşa ceva. Nepotul meu a avut o despăgubire de 45 de milioanede euro, la care a şi renunţat. Deci a ajutat statul cu 45 de milioane de euro, cadou. Mai ştiu că se face atac la justiţie. Trebuie să se sesizeze CSM. Nepotul meu nu a luat el şi nu i-a dat nimeni, i-a dat Curtea Supremă de Justiţie. Şi dacă se spune că e ilegal, înseamnă că e atac la justiţie şi la judecători. Eu eram la puşcărie când a câştigat el procesele alea. Şi dacă l-am ajutat să cumpere drepturile, ce am făcut? Nu înţelegeţi că a zis Curtea Supremă? Eu i-am spus să renunţe. I-am spus, băi, Vasi, mi-e ruşine că eşti printre ăia, ce să faci tu cu banii ăia?Atunci a renunţat la cei 45 de milioane de euro daţi de Curtea Supremă”, declara Gigi Becali în luna februarie.