News

Exclusiv. Un senator român a câștigat 77.000 de lei la păcănele. Adrian Costea: “Am fost un împătimit”

Adrian Costea, senator de Ialomița din partea AUR, a povestit pentru FANATIK despre viciul care l-a făcut să câștige, dar și să piardă sume uriașe de bani la jocuri de noroc.
28.07.2022 | 17:19
Exclusiv Un senator roman a castigat 77000 de lei la pacanele Adrian Costea Am fost un impatimit
Senatorul Adrian Costea a reunoscut că a fost dependent de jocuri de noroc / Foto: Facebook Adrian Costea
ADVERTISEMENT

Senatorul Adrian Costea, de la AUR Ialomița, a trecut în cea mai recentă declarație de avere un câștig de 77.062 de lei la ”jocuri”. Suma nu se regăsește, însă, nici în conturile politicianului de 35 de ani și nici în investițiile recente ale acestuia.

Adrian Costea a pierdut toți banii pe care-i câștigase

Profesor de istorie, Adrian Costea a recunoscut, pentru FANATIK, faptul că este vorba despre un câștig provenit din jocuri de noroc. Mai mult, senatorul AUR spune că toți banii câștigați au fost jucați și pierduți, într-un timp foarte scurt.

ADVERTISEMENT

”Eu m-am consultat și cu cineva de la juridic și am declarat banii ăștia. Chiar dacă nu se regăsesc în conturi, ei se regăsesc pe extrase de cont. Dacă nu-i declaram, intram în alte probleme”, a declarat Adrian Costea pentru FANATIK.

Tânărul senator spune că nu a reușit să salveze nimic din câștigul respectiv, așa cum s-a întâmplat și cu alte sume pe care le-a câștigat în trecut. Costea a recunoscut că suferă de acest viciu dar susține că a renunțat la această ”pasiune” în urmă cu 6 luni.

ADVERTISEMENT

”Da, e vorba de câștiguri la cazino. Câștigul a fost tradițional, la păcănele. Dar știți care e treaba? Banii au fost reinvestiți încă o dată, tot în jocuri de noroc și au fost pierduți. Deci, nu m-am ales cu nimic.

Din păcate, e un viciu foarte greu. Eu pot să spun că sunt fericit că am reușit să scap de el. Da, am fost un împătimit al jocurilor.

ADVERTISEMENT

N-am ajuns la stadiul la care să intru în datorii, slavă Domnului. Dar am avut mereu, din cauza asta, nesiguranță financiară”, a explicat Adrian Costea pentru FANATIK.

Senatorul Adrian Costea: ”A fost mereu o contradicție între statutul meu social și această patimă”

Senatorul român spune că ajunsese să piardă nu doar bani ci și foarte mult timp în online, pe site-uri specializate în jocuri de noroc. ”Acum am aproape 6 luni de când n-am mai jucat”, spune politicianul.

ADVERTISEMENT

Întrebat cum se împăca statutul de senator și cel de profesor de istorie cu cel de jucător, Adrian Costea a precizat că tocmai această situație l-a determinat să se oprească.

”Ăsta a fost unul dintre motivele pentru care m-am decis să renunț. Pentru că mereu a fost o contradicție între statutul meu social și o asemenea patimă.

Îți trebuie multă ambiție să scapi de acest viciu. În aceste situații, nu e suficient să reduci fenomenul ci să-l stopezi. Dacă îți propui doar să-l reduci, vei reveni, e recurent”, a mai precizat Adrian Costea.

Costea: ”E un stigmat. Dependenții intră în datorii și ajung să-și piardă familiile”

Senatorul AUR a ezitat să vorbească despre câștigurile din trecut, menționând că, atâta timp cât toți banii obținuți din acest ”sport” sunt reinvestiți în jocurile de noroc, aceștia nu mai pot fi trecuți la profit. Acesta spune că nu doar el se află în situația de a fi pierdut sume mari ci toți împătimiții de jocuri de noroc.

”În lumea asta, a împătimiților jocurilor de noroc, tot ce se câștigă, se pierde imediat. De asta, trebuie să tragi o linie și să înțelegi că nu te alegi cu nimic, nu te îmbogățești. Un împătimit va dori din ce în ce mai mult și până la urmă va pierde”, a mai spus Costea pentru FANATIK.

În aceste condiții, spune senatorul, dependenții de jocuri de noroc pot fi considerați o categorie vulnerabilă și ar trebui să primească ajutor, la fel ca în cazul oricărui alt timp de dependență.

”Există acest stigmat social… Este un fenomen scăpat de sub control, iar statul român nu-i protejează pe cei care devin dependenți și intră în datorii, ajung să fie părăsiți de familie și prieteni. E un fenomen social grav”, a concluzionat senatorul AUR.

Cine este senatorul Adrian Costea?

Adrian Costea s-a născut în orașul Fetești, județul Ialomița, pe 9 septembrie 1987. De-a lungul timpului, s-a remercat prin activitatea de blogger și autor de articole pe teme de istorie, fiind premiat în două rânduri, în cadrul unor concursuri regionale de jurnalism. Soția lui, Cristina Costea, este tot profesor și director al unei școli generale din Ialomița.

Conform celei mai recente declarații de avere, Adrian Costea deține un apartament de 95 mp în Ialomița și un automobil Peugeot achiziționat în 2020. La data completării declarației, el avea 6.300 de lei în contul curent precum și un credit de 36.000 de euro, la CEC, pe care trebuie să-l achite până în anul 2050.

ADVERTISEMENT