Sport

EXCLUSIV / Veste BOMBĂ de la TAS! Duru, în CORZI!

Rapid nu a primit licenţa de Liga 1 din partea FRF, însă Giuleştiul nu se predă şi speră să îşi cîştige dreptatea la TAS! Dacă anul trecut, Tribunalul de la Lausanne a fost cel care i-a...
15.06.2014 | 13:30
EXCLUSIV  Veste BOMBA de la TAS Duru in CORZI

Rapid nu a primit licenţa de Liga 1 din partea FRF, însă Giuleştiul nu se predă şi speră să îşi cîştige dreptatea la TAS! Dacă anul trecut, Tribunalul de la Lausanne a fost cel care i-a scos din Liga 1, după litigiul cu Concordia Chiajna, oficialii Rapidului speră că arbitrii se vor “revanşa” şi vor desfiinţa decizia Comisiei de Apel de licenţiere a FRF prin care nu li s-a acordat licenţa pentru prima ligă!

TAS şi-a dat acordul: “Judecăm în regim de urgenţă. Decizia, pe 30 iunie!”

Prima veste bună primită de giuleşteni a fost aceea că TAS a fost de acord cu judecarea speţei în regim de urgenţă, pînă la sfîrşitul lunii iunie! Solicitarea Rapidului a fost admisă de cei ce împart dreptatea în sportul mondial, după ce inclusiv FRF şi-a dat acordul cu privire la acest aspect, susţin surse din Giuleşti: “Audierile vor avea loc în jur de 23-24 iunie, urmînd ca pînă pe 1 iulie să se dea verdictul”

Arbitrii TAS care au  dat dreptate lui U Cluj vor judeca cazul Rapid

Un alt aspect foarte important al procesului Rapid vs FRF este cel al arbitrilor care vor judeca acest dosar. Astfel, s-a stabilit ca 2 din cei 3 arbitri să fie aceeaşi care au judecat speţa în care Universitatea Cluj a cîştigat anul trecut recursul la TAS împotriva sentinţei date de aceeaşi Comisie de Apel, decizie în urma căreia ardelenii au rămas în prima ligă! Ca şi Rapid, U Cluj era în insolvenţă, iar arbitrii în cauză sînt familiarizaţi cu legea română în privinţa insolvenţei, ceea ce, în principiu, ar reprezenta un avantaj pentru Rapid!

FRF decide luni dacă se apără sau nu! 

Viorel Duru a formulat un raport către şefii FRF prin care le solicită să se formuleze apărări în recursul Rapidului, raport ce a fost publicat chiar pe site-ul FRF. Oficialii de la Casa Fotbalului nu au luat încă o decizie în acest sens, Răzvan Burleanu şi oamenii de încredere din stafful său fiind în Brazilia, la deschiderea Campionatului Mondial! Preşedintele Federaţiei a revenit în ţară imediat după ceremonia de la Sao Paulo, iar luni urmează a se lua o decizie finală. Decizia FRF este foarte importantă atît pentru Rapid, cît şi pentru Viorel Duru, după ce  directul departamentului licenţiere a fost “ameninţat”, în urmă cu cîteva zile, cu demiterea de Burleanu,  în cazul în care Rapid cîştigă la TAS: Federaţia se simte nevoită să se apere la TAS, iar TAS-ul va face dreptate, dacă decizia FRF este corectă sau nu. Acolo se va face lumină. Nu e deloc în regulă ce se întîmplă, se pare că fotbalul românesc e puternic abonat la TAS. Dar, dacă Federaţia pierde la TAS, toţi membrii comisiei de licenţiere vor fi schimbaţi!”

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!