Ligi Inferioare

Zamfir şi Cristescu vînd! La Rapid vine un miliardar care tocmai a investit 400 de milioane de euro!

Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu sînt pe picior de plecare din curtea Rapidului, conform ultimelor informaţii apărute în lumea afacerilor din România. Stoica Gruia a plătit, în cursul serii...
04.10.2013 | 21:25
Galeria rapidistă are motive să spere!

Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu sînt pe picior de plecare din curtea Rapidului, conform ultimelor informaţii apărute în lumea afacerilor din România. Stoica Gruia a plătit, în cursul serii de joi, avansul de 20 de milioane de euro către statul român în privinţa privatizării CFR Marfă. Conform unor surse apropiate omului de afaceri, în viitorul apropiat acesta va achita restul sumei de 172 de milioane de euro, iar la începutul anului 2014 va finaliza cumpărarea acţiunilor de la Zamfir şi Cristescu, urmînd să devină acţionar principal la Rapid.

Chiar dacă în momentul de faţă privatizarea CFR Marfă este în fază incipentă, preluarea firmei de către societatea lui Gruia Stoica urmînd să aibă loc în mai mulţi paşi, discuţiile despre preluarea Rapidului au avut loc în tot acest timp în paralel cu negocierile dintre statul român şi GFR. Gruia Stoica trebuie să mai anexeze actele privind afacerile pe care le are în derulare şi alte acte ale privatizării CFR Marfă, iar după finalizarea tranzacţiei investitorul român urmează să preia şi acţiunile de la Rapid!

400 de milioane de euro costă CFR, Rapid e bonus!

Pe linie fotbalistică, Stoica Gruia a evitat să ofere declaraţii oficiale în privinţa venirii la Rapid în calitate de acţionar majoritar, însă în cadrul clubului giuleştean s-au înteţit speranţele conform cărora omul de afaceri vine în Grant daca preia controlul asupra CFR Marfă. “Gruia a promis că dacă nu are nici o problemă cu privatizarea, cumpără Rapid. Preluarea clubului giuleştean se va face fără nicio problemă, doar să semneze actele în privinţa CFR Marfă. Rapidul i-ar oferi surplus de imagine de care are nevoie, însă contează în această achiziţionare şi că este apropiat sufleteşte de club. Din punctul de vedere al banilor, nu ar fi nici o problemă, suma pe care o investeşte în club este infimă pentru el în condiţiile în care pentru CFR Marfă plăteşte 202 de milioane de euro să achiziţioneze firma, iar de alte 200 de milioane este obligat să facă angajări şi investiţii. “, au dezvăluit apropiaţi ai lui Gruia. Preluarea Rapidului de la Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu l-ar costa pe Gruia Stoica maximum cinci milioane de euro în condiţiile actuale, în aceşti bani fiind incluse palmaresul şi culorile clubului feroviar.

Taher a fost indecis, străinii nu vor

Fathi Taher a fost cel mai apropiat să cumpere Rapidul, în perioada în care George Copos conducea clubul acesta investind opt milioane de euro. Negocierile dintre actualii finanţatori şi Taher au fost reluate în ultima vreme, dar totul s-a petrecut la distanţă şi fără nici o finalitate, asta şi datorită faptului că Gruia Stoica a avut întîietate pentru preluarea acţiunilor din partea celor care susţin în momentul de faţă clubul. În privinţa străinilor de care s-a vorbit în ultima vreme, inclusiv nişte oameni de afaceri arabi, conform prezentării făcută de Nicolae Cristescu în faţa jucătorilor, cei care au potenţial financiar nu văd Rapidul ca fiind o invetiţie profitabilă, iar alţii sunt incapabili din punct de vedere financiar să suţină clubul pe o perioadă mai lungă.

GRUIA STOICA

Tags: