Life

Exclusiv. Actor din serialul Moldovenii, la un pas de moarte. Ce diagnostic a primit de la medici

10.10.2020 | 19:09
Exclusiv Actor din serialul Moldovenii la un pas de moarte Ce diagnostic a primit de la medici
Exclusivitate. Actor din serialul Moldovenii, la un pas de moarte. Ce diagnostic a primit de la medici. Sursa foto Instagram.com
ADVERTISEMENT

Un actor din serialul „Moldovenii”, difuzat la postul de televiziune Kanal D, a mărturisit că a fost la un pas de moarte. Bogdan Burțilă, cel care îl interpretează pe Ion, a declarat pentru FANATIK că a început să se simtă extrem de rău în timpul unei vacanțe la bunici.

Tânărul ieșean a ajuns de urgență la spital pe când avea numai 10 ani, după ce timp de trei săptămâni a scăzut în greutate 14 kilograme. Lipsa poftei de mâncare i-a făcut pe medici să creadă că are o lipsă de calciu, dar adevărul era cu totul altul.

ADVERTISEMENT

Bogdan Burțilă a aflat spre disperarea familiei că analiza pentru glicemie era peste limita normală. Așa s-a ales actorul cu diabet zaharat de tip I, o boală care nevoie de insulină. De la vârsta de 10 ani vedeta Kanal D își face singur câte patru injecții în fiecare zi.

Actor din „Moldovenii”, la un pas de a-și pierde viața. Ce veste a primit de la doctori

„Au venit părinții la țară, m-au luat și m-au dus de urgență la spital, la Iași. Medicii au crezut inițial că am o lipsă de calciu sau de glucoză și mi-au făcut o perfuzie.

ADVERTISEMENT

Dacă mai stăteam un sfert de oră cu acea perfuzie nu mai eram astăzi aici, am fost aproape de comă diabetică.

Un medic a văzut că nu îmi revin și mi-a luat glicemia. Valoarea era de 682, în timp ce maximumul normal este de 120”, a povestit actorul din serialul „Moldovenii” de la Kanal D, în premieră pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ieșeanul regretă că din cauza bolii nu și-a putut urma visul, acela de a face sport de performanță. Moldoveanul a fost nevoit să se reorienteze și la vârsta de 16 a început să fie model, intrând ușor-ușor în lumina reflectoarelor.

„De la 10 ani până în prezent îmi administrez 4 doze de insulină zilnic. Din această cauză nu am putut face ceea ce îmi doream, sport de performanță. Nici un antrenor nu și-a asumat acest risc”, a completat Bogdan Burțilă.

ADVERTISEMENT

Actorul a urmat cursurile unei facultăți dentare, ambii părinții fiind tehnicieni dentari. Ulterior, și-a dat seama că nu este ceea ce vrea să facă în viață și s-a axat pe actorie, deși în prezent nu are niciun curs în această privință.

Serialul „Moldovenii” a ajuns la sezonul cu numărul doi, premiera urmând să aibă loc sâmbătă, 10 octombrie 2020, începând cu ora 20:00.

ADVERTISEMENT