News

Excursie transformată în tragedie pentru o fetiță de 6 ani din Mureș. Copila a murit, după ce un copac a căzut peste cortul ei

O excursie cu cortul a fost transformată în tragedie pentru o fetiță de 6 ani din Mureș. Un copac a căzut peste micuță și a ucis-o.
01.08.2021 | 10:00
Excursie transformata in tragedie pentru o fetita de 6 ani din Mures Copila a murit dupa ce un copac a cazut peste cortul ei
ADVERTISEMENT

Furtunile extrem de violente care au lovit România sâmbătă seara au produs și victime omenești. Vijelia a făcut ravagii în zona Valea Ilvei, relatează ISU Mures.

Un copac care a fost smuls de furtună a căzut peste trei persoane în comuna Lunca Bradului. Din păcate, în urma evenimentului, o fetiță de circa 6 ani, și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Sora acesteia, de 5 ani, precum și mama ei, au fost rănite. Ambele au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

O excursie cu cortul, transformată în tragedie pentru o fetiță de 6 ani. Un copac a căzut peste micuță

Tragedia anunțată de ISU Mureș s-a petrecut sâmbătă seara, pe Valea Ilvei, din Munţii Călimani. Aici, o familie a mers într-o excursie de weekend, însă ziua de relaxare s-a transformat într-un coșmar.

ADVERTISEMENT

Oamenii și-au instalat corturile într-o zonă neamenajată. În momentul în care au văzut că vremea se înrăutățește, s-au adăpostit în corturi. Acestea se aflau însă în apropierea unor copaci.

Vijelia care s-a abătut asupra zonei a smuls un pom și acesta a căzut peste cortul în care se aflau fetițele. Pentru cea de 6 ani nu s-a mai putut face nimic.

ADVERTISEMENT

”În această seară, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală nr.7 Deda au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe Valea Ilvei, un copac a căzut peste doi copii, unul dintre aceştia fiind în stare de inconştienţă.

O echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş s-a deplasat la faţa locului, pentru stabilirea situaţiei de fapt. Din primele cercetări, a reieşit că un copac ar fi căzut peste două minore, de 5 şi 6 ani, care se aflau într-un cort, împreună cu familia, pe un teren situat în zona Văii Ilvei.

ADVERTISEMENT

Echipajul medical aflat la faţa locului le-a acordat celor două minore îngrijiri medicale de specialitate, însă, din nefericire, faţă de minora de 6 ani, a fost declarat decesul”, a precizat IPJ Mureş într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Cei de la inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş au precizat că în urma evenimentului, pe lângă cele două fetiţe, a fost rănită şi o femeie în vârstă de 34 de ani (mamai fetelor), care a suferit o fractură de umăr.

În această cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Mai multe județe, aflate sâmbătă sub cod portocaliu și galben de furtuni violente

Pentru ziua de sâmbătă, ANM a amis mai multe alerte de vreme extremă. Regiunea în care s-a produs tragedia se afla sub cod portocaliu de furtuni violente. Din păcate, prognoza specialiștilor s-a adeverit, iar în zonă a lovit o furtună extrem de severă.

ADVERTISEMENT
Tags: