News

Exercițiu militar de amploare al Turciei. Erdogan a scos navele de luptă pe mare FOTO

13.05.2019 | 14:51
Exercitiu militar de amploare al Turciei Erdogan a scos navele de lupta pe mare FOTO

Exercițiul militar Sea Wolf 2019 a început la 13 mai. Exercițiul, supravegheat de marina turcă, va trece prin estul Mediteranei, Marea Egee și Marea Neagră pe 25 mai cu 131 de nave de război, 57 de avioane și 33 de elicoptere, potrivit hurryetdailynews.com.

Exercițiu militar de amploare al Turciei

Forțele navale turcești vor afectua exercițiul strategic și operațional cu scenarii similare situațiilor de criză-tensiune și timp de război. Sistemele de arme naționale, unde sunt incluse și vehiculele aeriene fără pilot uman la bord(UAV) Șimșek și barca de apărare Albatros, vor desfășura exerciții. Sumarine de nivel înalt, fregate, artilerie navală, UAV înarmate, precum și unități de căutare și salvare vor participa, de asemenea.

Reamintim că donă nave militare ale Turciei au făcut o escală de două zile în portul Constanța, în intervalul 6-8 martie 2019, după care au efectuat o serie de exerciții, pe mare, în comun cu corveta ”Contraamiral Eustațiu Sebastian” și cu dragonul maritim ”Locotenent Dimitrie Nicolescu”. Coform Forțelor Navale, activitățile au făcut parte din Exercițiul ”Mavi Vatan 19”, cel mai mare exercițiu întrunit, organizat de către Forțele Navale ale Turciei în Marea Mediterană, Marea Egee, Marea Marmara și Marea Neagră, la care au participat 96 de nave și 7 submarine.

Exercițiu militar de amploare al Turciei. Erdogan a scos navele de luptă pe mare FOT
Erdogan a scos navele de luptă pe mare FOTO
Sursa foto: hepta.ro

Despre exercițiul militar organizat de Forțele Navale ale Turciei din martie 2019

”Activitatea, desfășurată de către marinarii militari români și turci, se înscrie în prevederile parteneriatului strategic încheiat între România și Republica Turcia, în anul 2011, și contribuie la dezvoltarea posibilităților prin care este asigurată stabilitatea și securitatea în regiunea Mării Negre.

Ca parte a Europei și punte către Asia Centrală și Afganistan, zona Mării Negre este importantă pentru stabilitatea Alianței Nord-Atlantice și a celor trei state membre NATO din această zonă, Bulgaria, România și Turcia, deoarece istoria recentă ne-a demonstrat că integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, Georgiei și a Republicii Moldova, trei state din regiune, care nu sunt membre NATO, au fost încălcate de către Federația Rusă”, au transmis reprezentanții Forțelor Navale Române.

Tags: