News

EximBank a achiziționat Banca Românească! Liberalii, acuze dure la adresa Guvernului și a lui Eugen Teodorovici, în urma afacerii

21.06.2019 | 14:13
EximBank a achizitionat Banca Romaneasca Liberalii acuze dure la adresa Guvernului si a lui Eugen Teodorovici in urma afacerii

EximBank a achiziționat Banca Românească, dar nu toată lumea este fericită în urma tranzacției. Astfel, senatorul PNL, Florin Cîțu solicită audierea în Parlament a conducerii BNR, dar și a ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici. Acesta consideră că întreaga afacere a fost una “mega suspectă”. Cîțu a acuzat în termeni duri tranzacția și a ținut să aducă mai multe lămuriri pe o rețea de socializare.

EximBank a achiziționat Banca Românească!

“Teodorovici isi face propriul sistem bancar pe banii vostri! Pe ascuns Teodorovici a cumparat prin EXIMB Bank o banca de retail Banca Romaneasca. BNR trebuie sa prezinte cat mai rapid PUBLIC detaliile acestei tranzactii. In acelasi timp am sa invit BNR in Parlament la comisia de buget finante din senat pentru a discuta despre tranzactie. Spun BNR pentru ca Teodorovici nu o va face niciodata”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Acuzele liderului liberalilor în Senat nu se opresc aici. “Mai mult voi cere si comisie de ancheta pentru aceasta tranzactie in Senat. Dar stiu ca PSD+ALDE se va opune. Nu vor transparenta. Mai ales atunci cand fac o ilegalitate. De aceea este datoria BNR sa informeze Parlamentul si publicul. Sa va dau cateva informatii ca sa intelegeti de ce tranzactia este MEGA SUSPECTA. O banca a exportatorilor cumpara o banca de retail.

EximBank a achiziționat Banca Românească! Banca Românească
Banca Românească aparținea de National Bank of Greece. Sursa foto – facebook

Liberalii, acuze dure la adresa Guvernului și a lui Eugen Teodorovici, în urma afacerii

Primul semn ca ceva este putred aici. Statul are DEJA o banca universala, adica si de retail, CEC Bank care are nevoie de un miliard de lei capitalizare pentru a-si acoperi pierderile. Chiar are statul nevoie de DOUA banci de retail? Al doilea semn ca ceva este total in neregula cu aceasta tranzactie. Dar mai sunt si alte intrebari la care Teodorovici trebuie sa raspunda:

– Ce pierderi din bilanturile bancii respective inghite acum statul roman- adica cei care platesc taxe in Romania? Statul roman nu are bani sa cumpere banca respectiva SI SE IMPRUMUTA. Chiar asa mare nevoie are statul roman de o banca in conditiile in care nu are bani in buget pentru pensii si salarii? Chiar exista asa o compatibiliate si o oportunitate pentru statul roman sa cumpere o banca care totusi este pe piata de vanzare de foarte mult timp si nu s-a inghesuit nimeni sa o cumpere?

EximBank a achiziționat Banca Românească! Banca Românească
Banca Românească a fost achiziționată de EximBank. Sursa foto – facebook

Cum s-a făcut tranzacția

Teodorovici a atacat sistemul bancar din Romania non stop. Iar acum cumpara o banca din acest sistem. Ce este asa special la aceasta tranzactie? Aceasta tranzactie trebuie aprobata de BNR”, a mai scris Florin Cîțu. De remarcat că EximBank și National Bank of Greece au semnat acordul de achiziție a 99,28% din Banca Românească, în urma tranzacției EximBank urmând să activeze pentru prima oară pe segmentul de retail banking din România, devenind astfel o bancă universală.

 

 

 

Tags: