“Există posibilităţi teroretice să nu candidez la prezidenţiale”

Răzvan Scarlat   
în Nicio categorie
18/04/2014, 07:53
“Există posibilităţi teroretice să nu candidez la prezidenţiale”

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară, la postul Realitatea TV, că există “posibilităţi teoretice” de a nu mai candida la funcţia de preşedinte al României, însă a exclus varianta ca primarul Sibiului, Klaus Johannis, să intre în bătălia pentru fotoliul de la Cotroceni.

Antonescu spune că îşi doreşte, însă, să îl vadă pe Johannis în postura de prim-ministru.

‘Klaus Johannis nu doreşte să candideze, nici nu se pune problema să candideze la preşedinţie, nu pentru că este prieten cu mine şi mă lasă pe mine. Asta nu este o chestiune care se discută, n-am făcut o prăvălie eu cu Klaus Iohannis şi zice: hai, domnule, care e şef aici. Sînt lucruri publice. Klaus Johannis, indiferent de cota de încredere foarte mare, pe care vrem să o folosim din punct de vedere politic şi pe care sper că o convertim într-o realitate… Klaus Johannis, eu sper cît de curînd să apuc ziua cînd Klaus Johannis, să facem şi experienţa asta, să conducă un Guvern al României, pentru că este Klaus Johannis, nu pentru că este neamţ”, a spus preşedintele PNL, anunţă romaniatv.net.

Crin Antonescu a precizat că îşi doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al României, dar a admis că există “posibilităţi teoretice” care ar putea să îl împiedice să facă acest lucru, însă nu a dorit să dea mai multe detalii pe această temă.

“Preşedinţia României înseamnă o altă misiune, un alt concept, în care Klaus Johannis nu este implicat, în care nu doreşte să se implice, în care eu doresc să mă implic şi sunt pregătit să o fac. Acum, în ce condiţii n-aş mai candida, sînt tot felul de posibilităţi, dar, dacă le povestesc acum, acest lucru de către toţi ceilalţi, cu maşinile lor de propagandă, va fi folosit. (…) Nu ştiu dacă o să cîştig, mă bat să cîştig, am şanse, au şi alţii, unii chiar mai mari. Există posibilităţi teoretice să nu mai candidez, dar nu le am acum în vedere, nu se profilează. Sînt plecat pe acest proiect, e foarte greu”, a mai spus Antonescu.

 

Închide ×