News

Există riscul ca spitalele să rămână fără locuri la ATI. Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: Medicii vor trebui să aleagă pe cine salvează

26.08.2020 | 18:27
Exista riscul ca spitalele sa ramana fara locuri la ATI Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarma Medicii vor trebui sa aleaga pe cine salveaza
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul mare de cazuri de pacienți internați la Terapie Intensivă. Specialistul crede că se poate ajunge la un scenariu de coșmar în care doctorii vor alege pe cine vor salva.

„S-ar putea să nu putem interna unde au nevoie de ventilație mecanică și acei pacienti s-ar putea să nu supraviețuiască”, a spus medicul pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

Această problemă a fost semnalată încă de la începutul pandemiei. Lucrurile au fost ținute sub control în primele luni, dar recent numărul de cazuri grave a crescut alarmant. Sunt acum 502 persoane internate la secțiile ATI din țară

Virgil Musta: Doctorii vor fi nevoiți să aleagă pe cine tratează

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.256 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în România în ultimele 24 de ore. Au fost înregistrate 54 de decese, iar la Terapie Intensivă sunt un număr record de 502 persoane.

ADVERTISEMENT

„Numărul de pacienți noi oscilează între 1.200 și 1.400 pe zi. În spital, pacienții se internează și se externează în ritm rapid. Însă la nivelul secțiilor ATI acest lucru nu funcționează. Pentru un pacient internat la ATI, perioada de internare este de cel puțin două săptămâni”, a explicat dr. Virgil Musta.

Pacienții în stare gravă s-au înmulțit, iar situația paturilor la ATI poate deveni periculoasă în curând. Sunt aproximativ 850 de locuri în secțiile de ATI în toată țara.

ADVERTISEMENT

„Problema rămâne la pacienții critici și la secțiile ATI”, a adăugat doctorul.

Virgil Musta a explicat că există mai multe forme de tratament care se administrează bolnavilor. Doctorii încă încearcă mai multe variante pentru această boală nemiloasă.

„Remdesivir acționează bine, dar nu pe forme critice ale bolii, ci pe forme medii și grave. Am avut posibilitatea să dăm și plasmă, care se pare că este unul din cele mai eficiente tratamente pentru pacienții cu formă severă”, a mai spus Virgil Musta.

ADVERTISEMENT
Tags: