Sport

Există viață și după tenis. Serena Williams s-a lansat în lumea filmului: ”Ne propunem să ridicăm vocile feminine”

La șapte luni după ce și-a anunțat retragerea din tenis, Serena Williams a intrat în industria cinematografică și și-a lansat o companie de producție de filme.
20.04.2023 | 17:31
Exista viata si dupa tenis Serena Williams sa lansat in lumea filmului Ne propunem sa ridicam vocile feminine
La șapte luni după ce și-a anunțat retragerea din tenis, Serena Williams a intrat în industria cinematografică și și-a lansat o companie de producție de filme. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Era 3 septembrie 2022 când celebra jucătoare americană era învinsă în turul 3 la US Open și punea capăt unei cariere fantastice încununate cu 23 de titluri de Grand Slam, unul mai puțin decât deținătoarea recordului all-time, Margaret Court.

Lansare de gală pentru Serena Williams în lumea filmului

Așteptată să intre în forță în mai multe domenii de activitate, Serena Williams a surprins când a ales lumea filmului. În vârstă de 41 de ani, ea a lansat o companie de producție de filme pe care numit-o 926 Productions.

ADVERTISEMENT

Fostul lider WTA a ales-o pentru funcția de președinte al companiei pe Caroline Currier, care a lucrat anterior ca vicepreședinte de televiziune pentru Grand Electric, aceasta urmând să supravegheze aspectele legate de producție și dezvoltare la noile studiouri.

”Odată cu lansarea 926 Productions, ne propunem să ridicăm vocile feminine prin conținut care se adresează tuturor. Sunt foarte încântată să încep acest nou capitol al carierei mele alături de Caroline, o femeie care înțelege arta de a spune povești și este pasionată de evoluția industriei de divertisment în noi direcții.

ADVERTISEMENT

Aștept cu nerăbdare să colaborez cu ea și să dezvolt proiecte unice care să inspire publicul pe toate platformele. Intențiile 926 Productions sunt de a susține femeile prin intermediul unor povești cu patru cadrane, care se adresează unei game largi de grupe de vârstă și genuri”, a declarat Serena la lansare, conform tennisthreads.net.

Serena a produs filmul despre viața tatălui său

Serena Williams nu este străină de lumea filmului. Ea a produs alături de surorile sale Venus și Isha Price filmul ”King Richard”, care prezintă viața tatălui său și modul în care acesta și-a crescut fiicele.

ADVERTISEMENT

Filmul a fost lansat în 2021 și a fost nominalizat la nu mai puțin de șase premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film. Will Smith, care l-a interpretat de Richard Williams, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor datorită interpretării din acest film.

Serena Williams a câştigat o avere din premiile primite la turneele de tenis, iar suma este una care, pentru moment, pare să fie greu de egalat. Cu o carieră întinsă pe durata a 27 de ani, americanca a încasat 94.816.730 de dolari, sumă ce o plasează pe primul loc în topul veniturilor obţinute din tenis. Ea este urmată de Venus Williams, cu 42.406.778 de dolari, și Simona Halep, cu 40.203.437 de dolari.

ADVERTISEMENT

Marea campioană și-a deschis propria marcă Serena Ventures și a investit în peste 65 de companii. Legendara sportivă a preferat să sprijine afaceri lansate de alte femei, ceea ce înseamnă 78% din portofoliul ei. Cu un asemenea start, fostul lider mondial are toate şansele să bifeze miliardul de dolari.

ADVERTISEMENT