Sport

Există viață și fără Leo Messi. Inter Miami, victorie importantă în MLS fără superstarul argentinian

Deși lipsită de marea sa vedetă Leo Messi, Inter Miami a obținut o victorie mare în MLS și se menține pe primul loc în Conferința de Est.
26.05.2024 | 14:26
Exista viata si fara Leo Messi Inter Miami victorie importanta in MLS fara superstarul argentinian
Deși lipsită de marea sa vedetă Leo Messi, Inter Miami a obținut o victorie mare în MLS și se menține pe primul loc în Conferința de Est. Sursă foto: @InterMiamiCF
ADVERTISEMENT

Superstarul argentinian a fost menajat pentru duelul din deplasare cu Vancouver Whitecaps, mai ales că va urma o perioadă extrem de aglomerată în care va răspunde convocării la echipa națională pentru Copa America.

Inter Miami, victorie în MLS fără Leo Messi pe teren

Fără marea sa vedetă Leo Messi, dar lipsită și de aportul altor două piese de bază, Luis Suarez și Sergio Busquets, Inter Miami s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Vancouver și și-a menținut seria pozitivă în MLS.

ADVERTISEMENT

Formația pregătită de Gerardo ”Tata” Martino a deschis scorul în minutul 38 prin finlandezul Robert Taylor, după o pasă primită de la Jordi Alba. Oaspeții și-au mărit avantajul prin ecuadorianul Leonardo Campana în minutul 54, assist-ul venind de la Taylor.

Vancouver a încercat revenirea pe finalul întâlnirii, dar nu a reușit decât golul de onoare prin scoțianul Ryan Gauld, care a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 72. Gazdele au avuta șansa egalării, dar haitianul Fafa Picault a lovit bara.

ADVERTISEMENT

Cu această victorie muncită, Inter Miami a ajuns la 10 partide fără înfrângere în MLS și și-a păstrat poziția de lider în Conferința de Est, având un punct în plus față de Cincinnati, care are însă un meci mai puțin jucat.

De ce nu a jucat Messi în duelul cu Vancouver

La finalul partidei de la Vancouver, antrenorul celor de la Inter Miami, Gerardo ”Tata” Martino, a declarat că Leo Messi nu este accidentat, dar a preferat să-l odihnească la fel ca și pe Suarez și Busquets.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul argentinian a mărturisit că cei 3 fotbaliști au acumulat o anumită oboseală și a preferat să-i scutească de un un zbor de 12 ore dus-întors înaintea jocului de pe teren propriu cu Atlanta United, programat în noaptea de miercuri spre joi, de la ora 02:30.

Deși mai este aproape o lună până la startul Copa America, care va avea loc în perioada 20 iunie – 14 iulie, Messi este deja cu gândul la competiția în care echipa națională a Argentinei trebuie să-și apere trofeul.

ADVERTISEMENT

În plus, căpitanul ”pumelor” are șansa de a stabili 2 noi recorduri la turneul final. El poate deveni fotbalistul cu cele mai multe apariții din istoria competiției, dar și golgheterul all-time din Copa America.

ADVERTISEMENT
Tags: