News

Exit Poll ora 14 alegeri europarlamentare 2019. PSD ar avea 33%, PNL 23%

26.05.2019 | 14:18
Exit Poll ora 14 alegeri europarlamentare 2019 PSD ar avea 33 PNL  23

Au trecut cinci ore de când s-au deschis urnele la alegerile europarlamentare, iar prezența la vot este una similară cu a alegerilor prezidențiale din 2014. Conform unui sondaj de tip exit-poll prezentat de stiripesurse.ro. PSD ar fi lider cu un procentaj de 33%.

Exit Poll ora 12 alegeri europarlamentare 2019. PSD ar fi lider

Știripesurse.ro citează surse politice din interiorul partidelor, prin care PSD ar conduce detașat, cu peste 30% din voturi. În schimb PNL și Alianța USR Plus ar avea sub votul pe care îl sperau.

PSD – 33%
PNL – 23%
USR-PLUS – 17%
ALDE – 7%
PMP – 6%
Pro România – 5%
UDMR – 5%

  • VEZI Rezultate parțiale la Alegeri Europarlamentare
  • VEZI Ultimele știri și informații din DIASPORA

 

Până când vom afla datele oficiale referitoare la rezultatele alegerilor, politicienii s-au îngrămădit la urne pentru a-și exprima opțiunile de vot. Printre cei care au votat se numără Klaus Iohannis, Lia Olguța Vasilescu sau Dacian Cioloș. De asemenea, nu a lipsit de la urne nici Laura Codruța Kovesi.

Ce arată ultimul Exit Poll de la alegerile europarlamentare 2019 foto:liberopensiero.eu

Exit Poll alegeri europarlamentare 2019: Ce speră politicienii să obțină de la vot

”Astăzi puterea politică este la voi. Azi decidem cum arată România de mâine. Merită să votați. Azi decideți pentru următoarele luni sau ani. Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lung. am votat și am constatat că am avut mai multe inițiative de mobilizare la vot decât altădată”, a spus Iohannis după ce a ieșit de la urne.

Olguța Vasilescu a fost și ea urne, însă a decis să nu voteze la referendum.  “Am votat azi pentru a trimite patrioți în PE și să fie eliminat dublul standard, să-i fie permis României ce îi este interzis acum”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, după ieşirea de la urne”,  a spus nevasta lui Claudiu Manda.