News

Exit poll ora 17 alegeri europarlamentare. PSD ar avea 29%, iar PNL 25%. Surpriza USR

26.05.2019 | 17:05
Exit poll ora 17 alegeri europarlamentare PSD ar avea 29 iar PNL 25 Surpriza USR

Exit poll-ul de la ora 17:00 al alegerilor europarlamentare 2019 arată că în fruntea clasamentului se menține Partidul Social Democrat. Până la această oră, PSD ar fi obținut 29% din voturile românilor, iar PNL ar fi obținut 25%. Prezența la vot este încă una foarte ridicată!

Exit poll-ul de la ora 17:00 al alegerilor europarlamentare arată că PSD conduce detașat

Conform unui sondaj de tip exit-poll al celor de la ştiripesurse.ro, bazat pe estimările partidelor, PSD ar fi căzut sub 30%. PNL şi USR se apropie de social-democraţi, cu menţiunea că liberalii lui Rareş Bogdan sunt pe locul 2. Iată cum se prezintă situaţia.

PSD – 29%
PNL – 25%
USR-PLUS – 23%
PMP – 6%
ALDE – 6%
UDMR – 5%
Pro România – 5%

Exit Poll ora 12 alegeri europarlamentare 2019. PSD ar fi lider, potrivit știripesurse.ro, care citează surse politice din interiorul partidelor. Acestea susțin că, la ora 12:00, PSD conducea detașat, cu peste 30% din voturi. În schimb PNL și Alianța USR Plus ar avea sub votul pe care îl sperau.

Exit poll ora 16 alegeri europarlamentare
Exit poll ora 16 alegeri europarlamentare

Cum arăta Exit Poll-ul de la ora 12:00

PSD – 33%
PNL – 23%
USR-PLUS – 17%
ALDE – 7%
PMP – 6%
Pro România – 5%
UDMR – 5%

Odată cu trecerea orelor de când s-au deschis secțiile de votare, au început să apară și problemele. Românii din străinătate sunt foarte nemulțumiți de organizarea alegerilor europarlamentare și a referendumului pe justiție. Cozi interminabile s-au format în capitalele Europene.

În Madrid s-a iscat un scandal de zile mari în secția de votare. Mai multe persoane s-au certat cu personalul aflat în secția de votare, dar și cu observatorii. Mai mult, o urnă plină cu buletine de vot a fost răsturnată și a fost solicitată intervenția polițiștilor.

Organizarea alegerilor din diasporă a făcut Partidul Național Liberal să depună o plângere penală pe numele ministrului Externelor, Teodor Meleșcanu, pe care îl găsește vinovat pentru organizarea deficitară a alegerilor europarlamentare și referendum.

„Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu și împotriva celor care au fost implicați în organizarea votului în diasporă.  Este revoltător, strigător la cer cum sunt umiliți românii, frații noștri din diasporă. Este revoltător ca după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul și Ministerul de Externe au premediatat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diasporă”, transmite PNL într-un comunicat de presă.

Mai mult, liderul PNL, Ludovic Orban, mai spune că mașini pline cu votanți au fost aduși în București! „Vreau să semnalez apariția turismului electoral, avem semnale că autocare cu cetățeni veniți din alte județe, votează în București. La Lucian Blaga, în București, ni s-au semnalat prezența unor autocare cu număr de Teleorman. De asemenea, ni s-a semnalat  la Amărăștii de Sus din județul Dolj, prezența unor autocare cu cetățeni, care vin la vot și care în mod evident au fost aduși la vot”, mai spune Ludovic Orban.