News

Klaus Iohannis câştigă un nou mandat de președinte! BEC a anunțat rezultatele OFICIALE parțiale. Viorica Dăncilă riscă să fie demisă din fruntea PSD. Victorie clară pentru actualul președinte și în Diaspora

25.11.2019 | 11:13
Klaus Iohannis castiga un nou mandat de presedinte BEC a anuntat rezultatele OFICIALE partiale Viorica Dancila risca sa fie demisa din fruntea PSD Victorie clara pentru actualul presedinte si in Diaspora
ADVERTISEMENT

Duminică, 24 noiembrie, românii și-au ales președintele! Candidatul PNL, Klaus Iohannis, a câștigat într-o manieră categorică iar Viorica Dăncilă este pe punctul de a fi demisă din fotoliul de lider al PSD. Fostul premier a anunțat că își dorește să continue lupta, însă nu de aceeași părere sunt și colegii săi de partid, dezamăgiți după ce l-au devansat pe Iohannis în doar cinci județe.

Citește cele mai importante stiri despre ziua alegerilor:

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 11,10: Conform ultimelor rezultate parțiale ale BEC, anunțate după numărarea a peste 99,67% din voturi, Klaus Iohannis a luat 65,88% din totalul voturilor, în vreme ce Viorica Dăncilă a obținut 34,12%.


UPDATE, ora 9.20: Au fost numărate voturile din 99,89% din secțiile din țară și Diaspora, iar procentajul lui Klaus Iohannis a înregistrat o creștere infimă. Situația se prezintă astfel:

ADVERTISEMENT
  • Klaus Iohannis – 66,06% – 6,492,012 voturi
  • Viorica Dăncilă – 33,94% – 3,337,278 voturi

UPDATE, 25 noiembrie, ora 7.14: S-au numărat toate voturile din țară, iar rezultatele provizorii arată că  președintele Klaus Iohannis a obținut 63,17% din voturile pe plan național, în vreme ce Viorica Dăncilă a luat doar 36,83 la sută. În Diaspora, după numărarea voturilor din 800 de secții dintr-un total de 835, Iohannis înregistrează 93,97% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 6,02%.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 23.30. După numărarea a 99% dintre voturile exprimate în țară, Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale obținând un procent de 63,44%. Viorica Dăncilă a înregistrat un procent de 36,56%. Conform ultimelor informații furnizate de BEC, 10 milioane din țară și din afară au votat la alegerile prezidențiale. În România au fost înregistrate 9.086.466 de voturi, iar în Diaspora au votat peste 930.000 de români.


UPDATE, ora 21:00. Exit poll național fără votul din diaspora, potrivit CURS-Avangarde: Klaus Iohannis: 64,8%, Viorica Dăncilă: 35,2%

ADVERTISEMENT

Potrivit sondajului IRES, rezultatele sunt: Klaus Iohannis: 66,5%, Viorica Dăncilă: 33,5%


UPDATE ora 20:00. Ultimele date de la casele de sondare arată o diferență uriașă între candidați, potrivit stiripesurse.

CURS-Avangarde: Klaus Iohannis 62% ; Viorica Dăncilă 38%

IRES: Klaus Iohannis 63% ; Viorica Dăncilă 37%

După primul tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis avea un avantaj destul de liniștitor în fața adversarei sale, după ce a câștigat 37,82% din voturi, față de numai 22,26%, câte a avut Dăncilă. Mai exact, diferența dintre cei doi a fost de aproximativ 1,5 milioane de voturi. Klaus Iohannis a câștigat în toate județele din România, mai puțin în Giurgiu, Gorj, Mehedinți, Olt și Teleorman, acolo unde contracandidata Dăncilă s-a impus.

Exit Poll Ora 21:00 turul 2 alegeri prezidențiale

După cum s-a hotărât la ultimele alegeri prezidențiale, exit poll-urile din timpul alegerilor prezidențiale se anunță la televizor abia la finalul votării în țară, deci cu începere de la ora 21:00. Astfel, FANATIK vă ține la curent cu datele colectate de sociologi.

Interesant este că exit poll-urile au fost foarte corecte, după primul tur al alegerilor prezidențiale. Mai exact, cei de la CURS-Avangarde arătau pentru ora 19:00 că Iohannis a adunat 39% din voturi, Viorica Dăncilă 22,5% și Dan Barna 16,4%. Susținătorii USR-Plus au sperat că Barna va putea recupera deficitul față de prezidențiabilul PSD, dar nu a fost cazul. Mai mult, avansul social-democratei a ajuns chiar la mai mult de 7 procente.

Alegerile prezidențiale au luat sfârșit după o campanie electorală seacă

Turul 2 al alegerilor prezidențiale s-a desfășurat sub auspiciile unei campanii electorale foarte dubioase. Aflat la avantajul celor 15 procente, dar și primind sprijinul lui Dan Barna, Klaus Iohannis a preferat să nu participe la o dezbatere contra Vioricăi Dăncilă, în ciuda insistențelor prezidențiabilului PSD.

De altfel, întreaga strategie a lui Iohannis din cadrul acestei campanii a fost lăudată de jurnalistul Ion Cristoiu, cel care a spus că staff-ul președintelui a știut ce butoase să apese pentru a-și atrage și simpatia străzii.

În schimb, Viorica Dăncilă probabil a recuperat câteva puncte din tabăra indecișilor prin insistența cu care s-a cerut într-o confruntare împotriva lui Iohannis, dar cu siguranță a avut de pierdut din pricina insistenței sale, este de părere un alt gazetar cu ștate vechi, Cristian Tudor Popescu – CTP.

ADVERTISEMENT