News

Exit-poll ora 23:00 Alegeri Europarlamentare. PNL 25,7 %, PSD 25,7%, USR-PLUS 23,9% – UPDATE

26.05.2019 | 23:01
Exit-poll ora 23:00 Alegeri Europarlamentare. PNL  25,7 %, PSD  25,7%, USR-PLUS  23,9% - UPDATE
Cum arată exit-poll-ul de la ora 23:00 la alegerile europarlamentare *foto: g4media.ro

PNL și PSD s-au aflat la egalitate la închiderea urnelor în România, potrivit exit-poll-ului celor de la CURS și de la Avangarde care au plasat cele două partide la 25,8%. Mai mult, USR Plus a avut un procentaj de 23,9%, fiind în marja de eroare și ar putea să câștige în cele din urmă alegerile.

UPDATE, ora 9.00: Numărarea voturilor, aproape de final! Rezultatele sunt devastatoare pentru PSD! Clasamentul actualizat de BEC este AICI!


Exit-poll ora 23:00 Alegeri Europarlamentare. Rezultatele finale ale zilei

PNL 25,7 %
PSD 25,7 %
USR-PLUS 23.9 %
Pro România 5,70 %

După exit-poll-ul de la ora 23:00, urmează să se efectueze numărătoarea finală a scrutinului, iar în jurul dimineții de luni vom avea rezultatele finale ale Europarlamentarelor și ale Referendumului pentru Jutiție.

Primele rezultate de la exit-poll au fost adevărate surprize, dacă ținem cont de opinia experților care dădeau PSD drept mari favoriți. În cele din urmă, partidul de guvernământ a încasat o lovitură foarte dureroasă iar prin rezultatul de la europarlamentare au decontat guvernarea din ultimii doi ani și jumătate. De altfel, acest lucru se vede și la referedumul pentru Justiție, unde au votat în cele din urmă 41,28% dintre români!

Cum arată exit-poll-ul de la ora 23:00 la alegerile europarlamentare *foto: adevarul.ro
Cum arată exit-poll-ul de la ora 23:00 la alegerile europarlamentare *foto: adevarul.ro

Exit-poll ora 23:00 Alegeri Europarlamentare: Rezultatul a fost un adevărat cutremur pentru PSD

După rezultatul obținut de PSD la aceste alegeri, s-a pus problema chiar a unei moțiuni de cenzură. Cel care a vorbit despre această măsură este liderul de pe lista PNL-ului, Rareș Bogdan: „Cei care au blocat votul din diaspora vor plăti scump. Nu știu dacă domnul Meleșcanu și doamna Carmen Dan și-au înaintat demisia, dacă nu, să o facă de urgență. Viorica Dăncilă trebuie să plece pentru că nu a dat OUG pentru a prelungi programul în diaspora. Dincolo de toate astea, vom cere alegeri anticipate de urgență pentru ca românii să se poată exprima cine doresc să îi conducă”, a spus fostul prezentator tv.

Președintele Klaus Iohannis a fost și mai dur: „La europarlamentare, rezultatele reflectă voinţa electoratului. PNL a luat un rezultat foarte bun, USR un rezultat faorte bun. PSD a obţinut un rezultat pe măsura realizărilor din 2 ani de guvernare. Este o cădere imensă. Nimic au făcut, nimic au primit. Asta arată cum văd românii această guvernare PSD eşuată”, a spus șeful de la Cotroceni.

În ciuda celor cerute de către PNL și Iohannis, Viorica Dăncilă a susținut că nu o să își dea demisia: „Domnul Iohannis m-a obișnuit cu această abordare. Este a 20-a oară când îmi cere demisia. Guvernul poate să cadă prin votul parlamentului. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, vom continua să îndeplinim obiectivele din programul de guvernare.” De altfel și președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că nu se pune problema de așa ceva.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri