ADVERTISEMENT
News

Exit-poll. PSD ar fi câștigat Consiliul General al Capitalei, deși Gabriela Firea a fost învinsă de Nicușor Dan

Autor: Flaviu Popa | 27.09.2020 | 22:29
Exit-poll. PSD ar fi câștigat Consiliul General al Capitalei, deși Gabriela Firea a fost învinsă de Nicușor Dan
Marcel Ciolacu a declarat că PSD va fi de acord cu amânarea alegerilor. Sursă foto: INQUAM Photos Octav Ganea

Partidul Social Democrat a suferit o înfrângere usturătoare la Primăria Capitalei, când Gabriela Firea a fost învinsă de Nicușor Dan, însă PSD a câștigat Consiliul General al Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Social-democrații au obținut 33.7% din totalul voturilor, fiind urmați la mustață de USR-PLUS, cu 33.1%. Cu toate că Ludovic Orban s-a lăudat cu o mare victorie, PNL a obținut doar 17.3%, conform exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde.

PMP, partid fondat de Traian Băsescu, a obținut 7.2% din totalul voturilor pentru Consiliul General al Bucureștiului, fiind urmat de Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor cu 2,2%, Alianţa Pro Bucureşti 2020 – cu 1,8% şi Partidul Verde – 1,2%, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

PSD ar fi câștigat Consiliul General al Capitalei cu 33.7%

Sub pragul electoral s-au situat Partidul România Mare şi Partidul Ecologist – câte 0,6%, Partidul ADER şi Partidul Social Democrat Independent – câte 0,5%, iar Partidul Puterii Umaniste social – liberal – 0,4%.

Rezultate Consiliul General al Municipiului București:
USR PLUS: 33,1%
PSD: 33,7%
PNL: 17,3%
PMP: 7,2%
ALDE: 2,2%
Alianța Pro București (Victor Ponta și Robert Negoiță): 1,8%
PPUSL: 0,4%

ADVERTISEMENT

Cu toate că PSD pare să fi obținut o victorie de moment, Gabriela Firea a pierdut, mai mult ca sigur, fotoliul de primar general. Cu toate acestea, Firea a declarat că așteaptă ziua de mâine, luni 28 septembrie, pentru a avea o confirmare oficială.

„Repet, trebuie să mă mai nasc odată să fac o astfel de campanie care nu face cinste nimănui. Eu m-am axat pe ce am reușit să rezolv, care sunt proiectele în continuare și ce ar urma pe anii următori, aceasta a fost preocuprea mea. Ați văzut că unii s-au ascuns în prima lună a stării de alertă, dar eu sunt convinsă că românii din București ne vor analiza pe fiecare în parte, indiferent de vot fiecare om politic va fi judecat corect după acest moment la cald.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru care mi s-a părut inadecvat, ca o dovadă de lipsă de respect față de cetățeni, în aceasăt lună de campanie nu am vorbit despre faptul că nu avem Centură pentru că Guvernul nu a vrut să o avem la Primărie, că se oprește apa caldă. 

Nu înțeleg de ce am vorbit despre domnul Ion Iliescu. Au fost manipulări grosiere, care vor fi decontate de cei care nu au dorit să discutăm despre București, m-au asociat cu 10 august.

ADVERTISEMENT

Eu sunt convinsă că de mâine trebuie să mă duc din nou la muncă”, a declarat Gabriela Firea la finalul alegerilor pentru funcția de Primar General.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!