News

Exit poll referendum justitie, ora 10:00. Prezența la vot. 60 % din alegători au votat DA

26.05.2019 | 10:05
Exit poll referendum justitie ora 1000 Prezenta la vot 60  din alegatori au votat DA

Au trecut deja trei ore de la deschiderea secțiilor de vot unde românii de pretutindeni sunt așteptați pentru a-și exprima opțiunea politică în privința alegerilor europarlamentare și referendumului pe teme de Justiție, au fost date publicității primele exit poll-uri.

Exit poll referendum, ora 10:00. Cum au votat românii

Conform unor date de tip exit poll, obținute pe surse, în jur de 60% dintre cei care au votat la referendumul pentru Justiție au ales opțiunea „DA”, pe ambele buletine de vot. Astfel cea mai mare parte dintre cetățenii care s-au prezentat deja la secțiile de votare,  au optat pentru validarea referendumului declanșat de președintele Klaus Iohannis și, implict, pentru ca legile Justiției să nu fie modificate.

Estimările sondajului efectuat la ieșirea de la urnele de vot vor fi urmate de informațiile oficiale, furnizate de Biroul Electoral Central, după închiderea secțiilor de votare. Acesta va transmite date provizorii, pe măsură ce operatorii secțiilor  de pe întreg teritoriul țării vor finaliza numărătoarea voturilor.

Cei mai mulți dintre votanții la referendum au ales varianta „DA”. Sursa foto:stirilazi.ro
Cei mai mulți dintre votanții la referendum au ales varianta „DA”. Sursa foto:stirilazi.ro

Peste jumătate dintre cetățenii prezenți la vot până la ora 10:00 au optat pentru DA

Mai bine de jumătate din numărul total al cetățenilor cu drept de vot care s-au prezentat la secțiile de votare până la ora 10:00 a dimineții, au optat pentru varianta „DA”, ceea ce înseamnă că doresc ca referendumul să fie validat.

Reamintim că în cursul zilei de 25 aprilie 2019, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, președintele României Klaus Iohannis, a comunicat cele două întrebări pentru care românii vor opta cu „Da” sau ”Nu”, adresându-le tuturor invitația de a  se prezenta la vot, pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu propunerea guvernului PSD-ALDE de a modifica forma actuală a legilor Justiției. Șeful statului a recurs la acest demers pentru a reglementa una dintre cele mai arzătoare probleme ale societății civile, larg dezbătută în ultimele luni.