Cele mai citite

Cutremur la Chelsea! Ratarea Champions League duce la plecări masive de jucători la vară

Campioana ultimului sezon în Premier League, Chelsea, are şanse minime să mai prindă loc de Champions League. Se pregătesc plecări masive în vară.
Autor: Sorin Dumitrescu | 03.04.2018 | 12:48
Cutremur la Chelsea! Ratarea Champions League duce la plecări masive de jucători la vară

Vara trecută se desfăceau şampaniile pe Stamford Bridge. Chelsea, cu Antonio Conte pe bancă, la primul an în Premier League, devenea campioană. Un an mai târziu situaţia este schimbată la polul opus. Mai sunt doar şase etape din actualul sezon şi şansele ca londonezii să agaţe locul 4, ultimul care trimite în Champions League, sunt infime după ce echipa lui Conte a pierdut derbyul cu Tottenham weekendul trecut. 

Situaţia din ce în ce mai evidentă în care Chelsea nu va intra la masa bogaţilor şi va trebui să se mulţumescă doar cu fărămiturile din Europa League, va avea urmări serioase din toate punctele de vedere. Plecarea italianului Conte de pe bancă este un lucru aşteptat şi inevitabil, însă la nivel financiar cosecinţele vor fi chiar grele şi pentru a echilibra bugetul va trebui să se vândă cel puţin doi jucători de top. Cele două nume grele sunt cei doi belgieni, portarul Thibaut Courtois şi Eden Hazard. Primul valorează între 50 şi 60 de milioane euro, în timp ce pentru Hazard Chelsea nu va accepta sub 80 de milioane, dacă nu cumva va plus şi va cere 100 de milioane.

Jucătorii împrumutaţi nu vor să mai revină la Chelsea

Apoi este grupul jucătorilor care la final de sezon le expiră contractele şi cum sunt trecuţi toţi de 30 de ani e greu de crezut că vor exista prelungiri, politica lui Chelsea fiind ca la aceşti jucători să se ofere doar un an de contract. Aceştia sunt spaniolii Cesc Fabregas şi Pedro Rodriguez, englezul Garry Cahill, brazilianul David Luiz şi francezul Olivier Giroud, abia sosit în iarnă. Iar dintre jucătorii împrumutaţi Michy Bastshuayi şi Kurt Zouma nu doresc revenirea pe Stamford Bridge, pentru a fi rezerve.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!