Sport

Exod de la CSM Bucureşti! Clubul se desparte de 10 jucătoare. Anunţ oficial

Echipa de handbal feminin CSM București a ratat titlul de campioană în Liga Florilor, iar conducătorii clubului au anunțat încheierea colaborării cu nu mai puțin de 10 handbaliste.
31.05.2022 | 15:05
Exod de la CSM Bucuresti Clubul se desparte de 10 jucatoare Anunt oficial
Echipa de handbal feminin CSM București a ratat titlul de campioană în Liga Florilor, iar conducătorii clubului au anunțat încheierea colaborării cu nu mai puțin de 10 handbaliste. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tigroaicele” au încheiat campionatul pe locul secund, în spatele Rapidului, și acum așteaptă decizia EHF de împărțire a wild card-urilor în Liga Campionilor pentru a ști dacă va lua startul la cea mai importantă competiție europeană.

Ce jucătoare pleacă de la CSM București

Dezamăgirea a fost mare la echipa lui Adi Vasile, dar conducătorii secției de handbal au trecut peste amărăciunea de a încheia sezonul doar cu trofeul Cupei României și au început să pregătească sezonul următor.

ADVERTISEMENT

Prima mutare a celor de la CSM București a fost să anunțe pe site-ul oficial despărțirea de 10 jucătoare din lotul actual. Este vorba de Jelena Grubisic, Carmen Martin, Eduarda Amorim, Yvette Broch, Samara Da Silva, Tess Wester, Barbara Lazovic, Martine Smeets, Denisa Vâlcan și Diana Fînaru.

CSM Bucureşti jucătoare

Jelena Grubisic și-a anunțat retragerea din handbal după ce a rămas însărcinată, iar Carmen Martin va pleca la Savehof. De asemenea, portarul olandez Tess Wester a decis să plece din România, ea cerând rezilierea contractului scadent în 2023, după ce a aflat că va fi mamă.

ADVERTISEMENT

Un caz special este cel al Eduardei Amorim. Transferată de la Rostov în urmă cu două luni, special pentru “dubla” cu Esbjerg, brazilianca plănuiește să-și încheie cariera, în ciuda faptului că oficialii CSM-ului au încercat să o convingă să rămână, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Revine Crina Pintea

La capitolul sosiri, CSM București a reușit să dea o lovitură importantă pe piața transferurilor. FANATIK a aflat că pivotul Crina Pintea revine alături de ”tigroaice” după un sezon petrecut la Gyor.

ADVERTISEMENT

Pintea a mai evoluat la CSM Bucureşti între 2019 şi 2021. De altfel, ea a făcut naveta între Bucureşti şi Gyor între 2018 şi 2022. În vara acestui an va reveni alături de “tigroaice”, însă până atunci va evolua în Final Four alături de echipa maghiară.

O necunoscută rămâne postul de antrenor, după ce Adi Vasile nu a convins prin rezultate în acest sezon. Din informațiile FANATIK, conducerea celor de la CSM București a încercat să îl demită după ratarea prezenței în Final Four-ul Champions League, însă tehnicianul se ține tare pe poziții, având susținerea oamenilor politici, implicați în viața clubului.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că lui Adi Vasile i s-a cerut demisia de trei ori de oamenii din conducerea clubului, însă antrenorul a refuzat să plece, având susținerea oamenilor montați pe filieră politică în Consiliul de Administrație.

ADVERTISEMENT