Life

Experiența de coșmar a unei românce în Anglia: „Mizerie, orice mănânci e fad, apa este oribilă. Dacă aveți proprietăți în România, nu le vindeți. Occidentul a decăzut”

O românca a rămas profund dezamăgită de Anglia și a oferit câteva sfaturi conaționalilor. De ce a fost experiența sa una neplăcută.
06.07.2024 | 21:53
Experienta de cosmar a unei romance in Anglia Mizerie orice mananci e fad apa este oribila Daca aveti proprietati in Romania nu le vindeti Occidentul a decazut
De ce a fost o româncă dezamăgită de Anglia. Sursa foto: colaj Fanatik/ inreperta.com
ADVERTISEMENT

O româncă pasionată de călătorii a povestit ce i s-a întâmplat în Anglia și le-a dat câteva sfaturi oamenilor care vor să plece din România. Nu mai vizitase țara de șapte ani, dar nici nu crede că se va întoarce curând.

Dezamăgirea trăită de o româncă în Anglia

O româncă revenită în Anglia după șapte ani a avut parte de o experiență de coșmar. Chiar dacă Londra se numără printre orașele sale favorite, a așteptat cu nerăbdare să părăsească țara și nu a mai avut răbdare să viziteze.

ADVERTISEMENT

Unul dintre detaliile care au deranjat-o ține de de mizeria pe care a observat-o pe străzi, dar și în autobuze. Românca a subliniat că „i-a fost scârbă” să-și lase ghiozdanul din brațe pe tot parcursul călătoriei de la Luton până la Belford.

Pe de altă parte, un grup de elevi de școală generală, foarte gălăgioși din punctul său de vedere, au făcut drumul și mai greu. „Cât am aşteptat autobuzul, am avut cum să observ lumea. Felurită, amestecată, absentă. Cu căştile pe urechi cei mai mulţi, ca să fie şi mai absenţi.

ADVERTISEMENT

Ți nu, nu era bucuria pe care o aveam noi când apăruse walkmanu’ în România. Căci de fericiţi se vedea clar că nu erau. Cu nişte haine aruncate pe ei, de parcă mi-aş fi tras pantalonii de somn pe mine, să merg pân’ la colţul străzii să îmi iau ceva. Puţin respect de sine!”, a scris românca pe blogul său inerperta.com. 

Locurile de cazare din Cambridge au fost un alt coșmar. În orașul din Anglia, românca spune că a reușit să adoarmă doar imaginându-și că este în altă parte. Sinusurile imflamate i-au demonstrat că există „otrăvuri în aer, apă şi mâncare”.

ADVERTISEMENT

„Mizerie. (…)  Mi se pare oricum că aproape orice mănânci e fad, are prea mult ulei şi, la finalul mesei, parcă a fost doar ca să ai ceva în stomac. Apa este oribilă ca şi gust, foarte acidă”, a mai scris autoarea postării.

Sfaturi pentru români

În opinia femeii, orașul Brighton din Anglia este dezordonat și decăzut. După vacanța de coșmar și toate dezamăgirile de care a avut parte, femeia le-a oferit un sfat românilor.

ADVERTISEMENT

„La final, permiteţi-mi un buchet de trei sfaturi către toţi cei cu aceleaşi simţiri din Anglia: Dacă aveţi proprietăţi în România, nu vi le vindeţi! Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile! Fiecare naţiune este specială în felul ei, însă nouă ne-a rămas şi sufletul.

Reveniţi acasă dacă puteţi şi dacă vă puteţi încheia socotelile acolo. Acasă este altfel şi o ştiţi. Intenţia nu a fost să jignesc românii care se simt bine în Anglia, ci mai degrabă să îmi explic şi mie de ce de abia am aşteptat ora decolării spre Braşov”, a încheiat turista.

 

ADVERTISEMENT
Tags: