Life

Experiența trăită de o turistă din Germania în București: ”Poate nu e frumos, dar e plin de surprize”

Evenimentul de care a avut parte o femeie din Germania când a ajuns în Capitală. Ce părere are despre cel mai mare oraș din România.
04.06.2024 | 10:55
Experienta traita de o turista din Germania in Bucuresti Poate nu e frumos dar e plin de surprize
Evenimentul de care a avut parte o femeie din Germania când a ajuns în Capitală. Ce părere are despre cel mai mare oraș din România. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Experiența trăită de o turistă din Germania în București. Călătoarea a dezvăluit că locul „nu e frumos, dar e plin de surprize”. Tânăra a discutat cu un arhitect român pentru a afla mai multe despre istoria municipiului.

Evenimentul de care a avut parte o femeie din Germania când a ajuns în Capitală. Ce părere are despre cel mai mare oraș din România

Evenimentul de care a avut parte o femeie din Germania când a ajuns în Capitală. Ce părere are despre cel mai mare oraș din România. Greta Taubert nu a fost deloc impresionată de arhitectură, deși a stat de vorbă de un arhitect român.

ADVERTISEMENT

Tudor Vlăsceanu, cel care a proiectat pavilionul României pentru Bienala de Arhitectură de la Veneția din 2010, i-a dezvăluit mai multe lucruri. Din păcate, călătoarea susține că orașul este foarte puțin promovat în comparație cu alte capitale europene.

În clipa în care și-a făcut rucsacul pentru a ajunge în țara noastră a vrut să se pregătească cu ajutorul unui ghid, doar că nu a găsit niciunul în secțiunea de călătorii bine aprovizionată a librăriei din gara din Leipzig.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul nu este menționat în antologiile celor mai interesante metropole din Europa. Ulterior, turista din Germania le-a cerut celor care o urmăresc pe social media recomandări. Unii i-au spus că încerce neapărat creierul de miel.

„În timp ce mă grăbesc să mă întorc la apartamentul meu pe furtună frica se strecoară în mine. De ce este poliția acolo? Am fost jefuită? Am lăsat robinetul deschis? Un caz de crimă?

ADVERTISEMENT

Mă grăbesc să trec pe lângă fațada clădirii cu reclama la Fanta pe mai multe etaje, introduc codul numeric pentru ușa de la intrare și iau liftul care zumzăie până la etajul patru.

Acolo văd doi polițiști, proprietarul și un vecin în vârstă în halat matlasat, în fața camerei mele, cu ușa larg deschisă. Nimeni nu știe de ce. Lipsește ceva? Întreb și toți ridică din umeri.

ADVERTISEMENT

După câteva replici mi se permite în sfârșit să intru – apartamentul este intact, iar lucrurile mele sunt neatinse. «Când am văzut ușa atât de deschisă am vrut doar să știu dacă nu s-a întâmplat nimic cu oaspetele», spune doamna în halat.

Ea sunase la poliție. Trebuie să râd din nou – cu ușurare. Poate că Bucureștiul nu este frumos în sensul clasic, dar este plin de surprize. Și asta e destul de frumos”, a povestit turista din Germania în Der Spiegel.

Turista din Germania, adevărul despre micii de la Obor

Turista din Germania nu a trecut cu vederea preparatele culinare românești. Greta Taubert a spus adevărul despre micii de la Obor, care sunt promovați intens și care se numără printre cei mai delicioși din țara noastră.

Cu toate acestea femeia nu a avut cuvinte de laudă, ci chiar i-a ironizat pentru felul în care se consumă. Aceasta nu poate înțelege care este motivul pentru care oamenii folosesc două scobitori pe post de furculiță pentru a înmuia micii în cantități uriașe de muștar.

„Pe un panou scrie: Nu, nu: Veni, vedi, mici, ceea ce mă face să râd din nou. Tocmai pentru că Bucureștiul nu reprezintă nimic, nu și-a construit un clișeu și nu este cunoscut pentru nimic clasic de frumos”, a mai adăugat turista din Germania.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Transfăgărăşanul în 2024 trasee, obiective turtistice, atracţii
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica...
Irinel Columbeanu a ajuns în sapă de lemn, uitat într-un azil, iar fiica lui a provocat un moment uluitor în România
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Sistemul medical din România, luat cu asalt. Hackerii încearcă un blocaj total
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO