Cele mai citite

Experienţă ZERO! Cine e Pal Dardai, selecţionerul maghiar

Federaţia din Ungaria l-a demis pe Attila Pinter după ce maghiarii au început cu stîngul campania de calificare pentru Euro 2016, 1-2 cu Irlanda de Nord pe teren propriu. În locul lui Pinter a...
Autor: Marian Popovici | 20.09.2014 | 11:25

Federaţia din Ungaria l-a demis pe Attila Pinter după ce maghiarii au început cu stîngul campania de calificare pentru Euro 2016, 1-2 cu Irlanda de Nord pe teren propriu. În locul lui Pinter a fost ales Pal Dardai, fără experienţă ca antrenor, dar cu 62 de selecţii în echipa naţională la care a jucat între 1998 şi 2010.

dardai-514

Pal Dardai a jucat cea mai mare parte a carierei în Bundesliga la Hertha Berlin, din 1997 pînă în 2011, fiind cel mai longeviv jucător al echipei. A rămas în cadrul clubului şi după retragere, fiind antrenor la juniorii Herthei.

Dárdai Pál

Dardai ar putea aduce în naţionala Ungariei organizarea specifică echipelor din Budesliga. Însă, vestea bună pentru tricolori e faptul că Pal Dardai nu a condus pînă acum nicio echipă de seniori, doar cele de juniori şi tineret.

A jucat împotriva României

Pal Dardai a jucat împotriva României de 4 ori în carieră. Prima dată a jucat în dubla preliminară pentru Euro 2000, cînd România a încheiat 1-1 la Budapesta şi a cîştigat cu 2-0 la Bucureşti.

Selecţionerul interimar a jucat ambele meciuri şi în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2002, cînd România s-a impus în ambele întîlniri cu 2-0.

Minus la experienţă, plus la unitatea grupului

Experienţa nu îl recomandă pe Dardai pentru postul de selecţioner, tocmai de aceea el va conduce doar 3 meciuri de pe banca Ungariei: cu România pe 11 octombrie, în Feroe, trei zile mai tîrziu, şi cu Finlanda pe data de 14 noiembrie.

Hungary vs Northern Ireland

Însă, Dardai are capacitatea de a uni echipa, mai ales că sub conducerea fostului selecţioner, mai mulţi jucători şi-au exprimat nemulţumirea faţă de acesta, totul culminînd cu retragerea vîrfului Adam Szalai, care a decis să se retragă atîta timp cît noul selecţioner va fi la cîrma selecţionatei. În aceste condiţii, sînt şanse mari ca la meciul cu România, Ungaria să înceapă cu Szalai în atac.

adam-szalai-1788093

Dardai: “Nu mi-e frică de responsabilitate!” 

Pal Dardai a dat primele declaraţii din postura de selecţioner al Ungariei şi spune că nu îi e frică de această responsabilitate:

“De ce cred eu că am fost ales? Cred că pentru faptul că am fost mereu un jucător care a dat totul pentru naţională şi am un început de carieră cu succes în antrenorat. Aveam 40 de apeluri pierdute după ce am devenit selecţioner. Poate am devenit popular peste noapte, dar nu îmi e frică de responsabilitate şi cu o mentalitate corectă putem să facem treburile să meargă”, a spus Dardai în presa maghiară.

Pal Dardai va fi selecţioner interimar pînă la începutul anului următor. De la începutul anului, Federaţia Ungară de Fotbal va decide noul selecţioner,  pe listă fiind şi Laszlo Boloni.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!