News

Experiment într-un restaurant din Japonia. Cât de repede poți lua coronavirus

10.05.2020 | 22:49
Experiment intrun restaurant din Japonia Cat de repede poti lua coronavirus
ADVERTISEMENT

Japonezii au arătat prin intermediul unui experiment cât de repede se pot infecta oamenii care iau masa la un restaurant. La acest studiu au luat parte zece persoane, rezultatul final fiind de-a dreptul șocant.

Cum te poți infecta luând masa la restaurant

Cercetătorii din lumea întreagă încearcă să afle cât mai multe răspunsuri despre noul tip de coronavirus care afectează la ora actuală 193 de țări. O echipă de oameni de știință din Japonia a încercat să afle cât de repede se pot infecta persoanele care iau masa în oraș, la restaurant.

ADVERTISEMENT

La acest experiment au luat parte zece persoane, una dintre acestea jucând rolul celei infectate cu COVID-19. Persoana bolnavă a avut tot timpul pe mână un lichid vizibil doar la lumina ultravioletă pentru a vedea cu exactitate cum a fost virusul împrăștiat.

Rezultatul experimentului din restaurantul japonez

Cercetătorii au observat că după numai 30 de minute „virusul” fusese contactat de toate persoanele care se aflau la masă. Acesta se afla pe mâinile tuturor, inclusiv pe față, farfurii și tacâmuri.

ADVERTISEMENT

Concluzia la care au ajuns japonezii a fost că noul tip de coronavirus se răspândește cu o rapiditate uimitoare și este de ajuns să stăm câteva minute în preajma unei persoane bolnave.

Totodată, experimentul mai arată că distanța de siguranță de un metru dintre oameni nu este de ajuns, fapt confirmat și de un alt experiment efectuat de data aceasta în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Particulele virusului pot fi răspândite prin intermediul tusei chiar și până la trei metri și jumătate. De asemenea, studiile mai arată că acest nou tip de coronavirus poate supraviețui în aer până la trei ore.

Primele simptome pe care le are o persoană care a luat virusul sunt febra, tusea seacă și respirația îngreunată. La acestea se mai pot adăuga și pierderea mirosului.

ADVERTISEMENT

Recuperarea durează cel puțin două săptămâni, perioadă în care pacienții se confruntă cu totul felul de stări. Riscul de infectare este mai mare în rândul persoanelor în vârstă, cât și a celor care au alte probleme medicale.

 

 

 

ADVERTISEMENT