Un student la medicină, de la Harvard, a pus la cale un experiment inedit. A mâncat 24 de ouă în fiecare zi, unul în fiecare oră, dacă nu și-ar fi lăsat timp să doarmă, iar rezultatul a fost unul complet neașteptat.
De zeci de ani, ouăle au fost demonizate, căci gălbenușurile sunt considerate bogate în colesterol. Astfel, substanța grasă care se acumulează, dăunează vaselor de sânge și conduce la probleme cardiace.
Totuși, studiile recente au demonstrat că ouăle au un impact redus asupra nivelului de colesterol. Dar pentru a înțelege dacă acest lucru este sau nu adevărat, un student la Harvard, la medicină, a pus la cale un experiment inedit.
Dr. Nick Norwitz a mâncat 720 de ouă într-o lună. În fiecare zi, dieta sa a constat în 24 de ouă, unul pentru fiecare oră- dacă nu și-ar fi rezervat și timp pentru somn. Totul a fost filmat, iar bărbatul a arătat cele 40 de cutii de ouă cumpărate.
După o lună, nivelul său de lipoproteine cu densitate joasă (LDL) așa numitul colesterol „rău”, a scăzut, de fapt, cu 18%. LDL este considerat „rău” pentru că se poate acumula sub formă de placă în artere.
Colesterolul bun are efectul invers, contribuind la eliminarea excesului de colesterol din sânge și îl transportă la ficat. Dr. Norwitz, care are un doctorat în metabolismul creierului uman de la Universitatea din Oxford și își finalizează doctoratul în medicină la Universitatea Harvard, a ajuns la o concluzie neașteptată.
„Am emis ipoteza că consumul a 720 de ouă într-o lună, ceea ce înseamnă doar 133.200 mg de colesterol, nu mi-ar crește colesterolul. Mai exact, nu mi-ar crește colesterolul LDL. Și, într-adevăr, n-a făcut-o.
Chiar dacă aportul meu de colesterol din dietă sa cvintuplat, colesterolul meu LDL a scăzut, de fapt”, a spus studentul la Harvard, citat de dailymail.uk. De asemenea, după două săptămâni, a început să consume și 60 de grame de carbohidrați pe zi.
Pentru a face acest lucru, a mâncat banane, afine și cireșe congelate cu unt de macadamia. Dr. Norwitz a explicat că aportul de carbohidrați pentru a conduce la reducerea nivelului de colesterol din sânge.