News

Experții aseamănă coronavirusul cu HIV. Cum acționează cele două în organism

12.04.2020 | 14:52
Expertii aseamana coronavirusul cu HIV Cum actioneaza cele doua in organism
ADVERTISEMENT

Experții medicali aseamănă noul tip de coronavirus cu HIV, după ce au descoperit că ambele atacă celulele sitemului imunitar.

Experții aseamănă coronavirusul cu HIV

Experți de la universitățile din Shanghai și New York au studiat asemănările dintre coronavirus și HIV și au observat similarități în modul în care atacă corpul uman.

ADVERTISEMENT

Conform Mediafax, actualul tip de coronavirus atacă sistemul imunitar al celor pe care îi îmbolnăvește, țintind limfocitele T, care au rol de identificare și eliminare a patogenilor externi care intră în corp.

Doctorii Lu Lu, de la Fudan University of Shanghai, și Jang Shibo, de la New York Blood Center, au precizat că, practic, SARS-CoV-2 atacă mai întâi ”paznicii”.

ADVERTISEMENT

”Genele virusului au intrat în celula T pe care au luat-o ostatic”

Oamenii de știință au izolat o celulă infectată, în membrana căreia au dat o gaură și au injectat o toxină, iar acest lucru a dus la separarea virusului de celulă.

Însă, celula T a devenit apoi din nou victimă a virusului, acesta legându-se din nou de ea. ”Genele virusului au intrat în celula T pe care au luat-o ostatic, anihilându-i funcția de protecție a organismului”, scrie South China Morning Post.

ADVERTISEMENT

În schimb, experții nu au observat o replicare a coronavirusului în același mod în care a fost identificată în cazul HIV, care are capacitatea de a transforma celulele T în așa numite ”fabrici”, unde se copiază și atacă apoi alte celule.

Studiul despre COVID-19 care sperie întreaga planetă a fost efectuat în China! Astfel, concluziile cercetătorilor au bulversat comunitatea oamenilor de știință. Concret, din câte se pare, o parte a celor infectați nu dezvoltă deloc imunitate.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford au anunțat că sunt șanse ca în proporție de 80% să existe un vaccin împotriva coronavirusului până în toamnă, mai exact până la finalul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT