News

Experții au constatat o prezență ridicată a COVID-19 în sistemele de canalizare

03.11.2020 | 22:13
Expertii au constatat o prezenta ridicata a COVID19 in sistemele de canalizare
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care pandemia face ravagii pe tot globul, experții din sănătate anunță că virusul COVID-19 are o prezență ridicată și în sistemele de canalizare.

Oamenii de știință dintr-o țară vecină, Ungaria, care se confruntă cu o explozie a cazurilor, au constatat că 80% dintre localități sunt afectate de infecția cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Și mai alarmant este faptul că experiții în sănătate publică au descoperit că virusul există în sistemele de canalizare din mai multe orașe, fapt ce ar duce la o creștere a îmbolnăvirilor cu COVID-19.

COVID-19, prezență crescută în sistemele de canalizare

De câteva zile, Ungaria este aproape paralizată de pandemia de coronavirus, cu peste 3.000-4.000 de cazuri raportate la 24 de ore.

ADVERTISEMENT

În acest sens, experții au încercat să afle care sunt cauzele infecțiilor, iar datele colectate săptămâna trecută au relevat o prezenţă crescută a virusului în sistemele de canalizare din orașe importante, precum Budapesta, Bekescsaba, Eger, Kecskemet, Szekszard, Tatabanya sau Veszprem

”Acest lucru sugerează faptul că ne putem aştepta la o creştere a numărului de infecţii în perioada următoare”, a precizat Agnes Galgoczi, directorul departamentui din cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică (NNK), conform Hungary Today.

ADVERTISEMENT

Date fiind aceste date științifice, Comisia operativă şi autoritatea epidemiologică din Ungaria continuă să monitorizeze îndeaproape situația și își vor prezenta propunerile de măsuri guvernului. În această privință, premierul maghiar Viktor Orban va face un anunţ după reuniunea de cabinet de miercuri, a indicat Galgoczi.

Ungaria, de la 11 cazuri în iunie, la 4.000 în noiembrie

Statul vecin se confruntă cu o explozie a numărului zilnic de infectări cu COVID-19. Dacă în vară, Ungaria părea scăpată de pandemie, având multe zile cu sub 15 cazuri raportate, situația din prezent e critică.

ADVERTISEMENT

Marți, 3 noiembrie, autoritățile de la Budapesta au raportat aproape 4.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, un adevărat record negativ, în timp ce numărul deceselor înregistrate de luni până marţi a fost de 84.

De la începutul pandemiei, Ungaria a raportat 86,769 de cazuri din puțin peste 1,11 milioane de teste realizate. Numărul deceselor se ridică la totalul de 1.973.

ADVERTISEMENT