Life

Experții în securitate au lansat alerta. Dacă primește aceste mesaje pe Facebook Messenger, nu le răspunde niciodată

Alerta lansată de experții în securitate în legătură cu Facebook Messenger. Nu trebuie să răspunzi niciodată la aceste mesaje.
30.01.2023 | 16:13
Expertii in securitate au lansat alerta Daca primeste aceste mesaje pe Facebook Messenger nu le raspunde niciodata
Alertă de securitate în legătură cu Facebook Messenger. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Experții în securitate au lansat o alertă în legătură cu Facebook Messenger. Dacă primești mesaje suspecte pe aplicație, nu trebuie să le răspunzi niciodată. Iată la ce trebuie să fie atenți utilizatorii.

Experții în securitate, alertă în privința Facebook Messenger

Facebook Messenger este folosit de miliarde de persoane din întreaga lume și este una dintre principalele aplicații de mesagerie ale utilizatorilor.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, utilizatorii devin ținte ale hackerilor și escrocilor online. Aceștia se folosesc de mesajele de pe Facebook Messenger pentru a obține bani sau alte date private de la utilizatori.

Rob Griffin, CEO al companiei de securitate cibernetică MIRACL, a dezvăluit care sunt cele trei mesaje la care toți utilizatorii aplicației de mesagerie ar trebui să fie atenți.

ADVERTISEMENT

Expertul a avertizat că trebuie să fii în alertă maximă la “orice mesaj sau postare care vă cere să furnizați detalii personale”, potrivit The Sun.

“Fie că este vorba de e-mailul, parola sau orice altceva care ar putea fi folosit într-o înșelătorie”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

De asemenea, unele mesaje încearcă să extragă bani din contul tău, în timp ce altele te fac să furnizezi informații și date personale.

De multe ori, hackerii pot pune presiune pe tine astfel încât să te facă să le dezvălui datele.

ADVERTISEMENT

“Fiți atenți la mesajele sau postările care încearcă să vă grăbească să faceți ceva. Mai ales dacă consecințele sugerate pentru întârzierea răspunsului sunt negative”, a mai avertizat Rob Griffin.

Cum poți fi în siguranță pe Facebook Messenger

Escrocheria online este prezentă mai ales pe aplicațiile de mesagerie. Hackerii pot profita de neatenția utilizatorilor, făcându-i să deschidă link-uri care îi pot duce la site-uri web periculoase. Astfel de site-uri pot instala programe malware pe dispozitiv, în doar câteva secunde.

“Nu dați niciodată click pe un link inclus într-o postare sau mesaj, mai ales dacă este ceva ce nu recunoașteți sau pare suspect.

Pentru a fi în siguranță, accesați site-ul web prin intermediul motorului de căutare și de acolo navigați către pagina relevantă.”, a mai spus Griffin pentru sursa menționată.

Utilizatorii trebuie să fie întotdeauna atenți atunci când folosesc aplicații precum cea Facebook Messenger. Deși acestea pot fi sigure, hackerii se folosesc de orice metodă pentru a-ți extrage datele personale și banii.

ADVERTISEMENT