News

Experții români îi contrazic pe cei din SUA, care susțin că noul coronavirus moare la căldură: „E o diferență mare între ceea ce ne dorim și ceea ce se întâmplă în realitate”

26.04.2020 | 23:37
Expertii romani ii contrazic pe cei din SUA care sustin ca noul coronavirus moare la caldura E o diferenta mare intre ceea ce ne dorim si ceea ce se intampla in realitate
ADVERTISEMENT

Covid-19 nu moare la căldură, însă nu mai este atât de puternic. Informația, care contrazice un studiu al americanilor, a fost făcută publică de președintele Societății Române de Epidemiologie.

Căldura nu distruge coronavirusul

Conform Doinei Azoicăi, coronavirusul din Wuhan, virusul nu este distrus de căldură, însă nu mai are putere.

ADVERTISEMENT

„Își va mai scădea din agresivitate, din patogenitate și dispersia lui va fi mai limitată. E o mare diferență între ceea ce ne dorim și ceea ce se întâmplă cu acest coronavirus în realitate.

Oamenii de știință au afirmat că temperaturile trebuie să fie foarte înalte ca să poată diminua agresivitatea acestui coronavirus“, a declarat Doina Azoicăi la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Românii îi contrazic pe americani

Informația contrazice categoric experții din SUA, care anunțau zilele trecute că noul coronavirus are zilele numărate atunci când vine vara.

Desigur, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat la rândul ei că nu va fi în totalitate așa, mai ales că există multe țări la nivel mondial care au probleme cu Covid-19 cu toate că afară este extrem de cald.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă observație a noastră în acest moment e efectul puternic pe care lumina solară pare să-l aibă asupra virusului, în sensul că îl omoară rapid în aer sau pe diferite suprafețe”, au explicat experții americani, reprezentați de Bill Bryan, din partea Homeland Security.

Conform experților din SUA, durata de viață a noului coronavirus era afectată în modul următor, în funcție de umiditate, temperatură sau expunerea la Soare:

ADVERTISEMENT

Durata de viață a coronavirusului în funcție de temperatură și umiditate, pe suprafețe solide:

  • 21-23 grade Celsius – umiditate 20% – fără Soare – durată de viață 18 ore
  • 21-23 grade Celsius – umiditate 80% – fără Soare – durată de viață 6 ore
  • 35 grade Celsius – umiditate 80% – fără Soare – durată de viață 1 oră
  • 35 grade Celsius – umiditate 80% – Soare / vară – durată de viață 2 minute

În aer, virusul rezistă 1 minut la o umiditate de 20% și 22 de grade Celsius, în timpul verii.

Până când experții se vor pune de acord, rămâne de văzut dacă lunile următoare vor duce la un declin al cazurilor de coronavirus la nivel mondial. Chiar și așa, experții avertizează că virusul se va întoarce, mult mai puternic, în iarnă, când un al doilea val de Covid-19 ar trebui să găsească mult mai pregătită omenirea.

ADVERTISEMENT
Tags: