News

Experții susțin că peste 20 de milioane de americani au fost infectați cu COVID-19. Care ar fi, de fapt, numărul de cazuri din România

26.06.2020 | 13:35
Expertii sustin ca peste 20 de milioane de americani au fost infectati cu COVID19 Care ar fi de fapt numarul de cazuri din Romania
ADVERTISEMENT

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii au indicat faptul că aproximativ 20 de milioane de americani au contractat noul coronavirus, de 10 ori mai mult decât numerele oficiale. Experții în epidemiologie din România susțin că și în țara noastră numărul real de infectări ar putea fi mult mai mare. 

În Statele Unite situația nu s-a calmat și se înregistrează în continuare creșteri în jumătate dintre state. Texas, unul dintre cele mai populate state americane, a înregistrat o creștere importantă a cazurilor de COVID-19, iar guvernatorul a întrerupt următoarele faze de relaxare.

ADVERTISEMENT

Noua estimare a Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite indică faptul că la fiecare diagnostic de COVID-19 din țară este posibil să mai existe alte 10 persoane infectate care nu au fost testate.

Experții susțin că peste 20 de milioane de americani au fost infectați cu COVID-19!

Oficialii au estimat pe baza numărului de cazuri cunoscute, care se apropie de 2,4 milioane în SUA, înmulțit cu media anticorpilor observate la testele serologice dă o aproximare de 10 cazuri posibile la unul confirmat:

ADVERTISEMENT

“Dacă multiplicăm cazurile la ratele pe care le-am estimat, rezultă aproximativ 20 de milioane de infecții pe teritoriul american”, a declarat unul dintre oficialii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, potrivit Guardian.

Această estimare sugerează și faptul că procentajul deceselor din cauza COVID-19 în Statele Unite este mai scăzut decât s-a crezut inițial. Mai mult de 122.000 de americani au decedat din cauza noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Oficialii guvernamentali spun că multe cazuri noi sunt descoperite la tineri, care nu prezintă simptome și nici nu știu că sunt purtători ai virusului. Problema vine când acei tineri iau contact cu rudele mai în vârstă, care au o probabilitate mult mai mare de a dezvolta simptome și forme mai grave ale bolii.

Care este numărul de infectări din România! Peste 200.000 de infectări, conform estimărilor doctorilor?

În România sunt confirmate 25.286 de infectări şi 1.565 de persoane decedate. Numărul infecțiilor zilnice este în creștere în ultima săptămână, iar joi s-a înregistrat numărul maxim din ultimele două luni: 460 de cazuri noi.

ADVERTISEMENT

Însă, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România și fost rector al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, prof. doctor Vasile Astărăstoae consideră că numărul de infectări cunoscute ar putea fi doar 10-15% dintre cei infectați:

“Numărul de infectări la nivel naţional este sigur mai mare decât cel pe care îl publică autorităţile. Eu cred că testele detectează… hai să spunem un procent de 10-15% din purtătorii virusului, cei asimptomatici.

Ei se plimbă în continuare, nu transmit boala aşa rapid pentru că cei asimptomatici sunt mult mai puţin contagioşi decât bolnavii care au simptome. De aceea, nu ne-am trezit cu o explozie de cazuri astfel încât spitalele să fie colmatate.

Numărul de persoane care sunt internate, cu tot cu asimptomatici, care este o prostie pentru că nimeni nu internează asimptomaticii, şi vedeţi că spitalele stau cu paturi goale”, a spus profesorul Astărăstoae pentru FANATIK.

Pe baza estimărilor făcute de profesorul Astărăstoae, numărul total al infectaților de COVID-19 din România ar putea trece de 200.000, marea majoritate fiind asimptomatici, iar în opinia doctorului, aceștia au și o contagiozitate mai mică.

  • 20 de milioane de americani ar putea fi infectați cu COVID-19 potrivit estimărilor CDC
  • 25.286 de infectări au fost confirmate pe teritoriul României până acum

 

ADVERTISEMENT