Simona Halep

Experții tenisului o văd favorită pe Simona Halep la US Open 2019: ”Va găsi o cale să câștige un Grand Slam și pe hard”

26.08.2019 | 19:08
Expertii tenisului o vad favorita pe Simona Halep la US Open 2019 Va gasi o cale sa castige un Grand Slam si pe hard

Doi dintre marii experți ai tenisului, Mats Wilander și Alex Corretja, o văd favorită pe Simona Halep la câștigarea US Open 2019, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Campioana de la Wimbledon va debuta la Flushing Meadows marți, 27 august, în jurul orei 20:30, și o va întâlni pe americanca Nicole Gibbs, jucătoare venită din calificări și care ocupă locul 135 în clasamentul WTA.

Experții tenisului o văd favorită pe Simona Halep la US Open 2019: ”Nu îi este frică de nimic și de nimeni”

”Atenție la Halep. Cred că are o șansă serioasă, pentru că acum a cucerit cele două suprafețe naturale, câștigând la Roland Garros și Wimbledon, așa că eu cred că se va concentra – fie voluntar, fie involuntar – pe gândul că trebuie să câștige un Slam și pe hard, ca să fie toate cele trei suprafețe. Să se întâmple în acest an? Nu sunt sigur, dar se va gândi inevitabil la cum poate fi o jucătoare mai completă pe hard, așa cum este pe zgură și iarbă. Sunt sigur că e o jucătoare de urmărit în cele două turnee pe hard care vin”, a declarat expertul tenisului Mats Wilander despre șansele Simonei Halep la US Open 2019.

”Este o diferență masivă între a câștiga un Slam și a câștiga două. Nu a fost o întâmplare, mai ales că s-a întâmplat pe suprafețe diferite și mai ales că s-a întâmplat la Wimbledon. Nu este o întâmplare! Simona știe că poate câștiga. Nu îi este frică de nimic și de nimeni. Știe cum să joace variat pe suprafețe diferite și nu există niciun motiv pentru care să ne gândim că și-ar putea pierde motivația doar din cauză că a câștigat două Slam-uri. Va fi principala favorită în următorii ani să câștige un Slam pe hard. Va găsi o cale, sunt sigur”, a mai spus Wilander pentru Eurosport.

Simona Halep și Ion Țiriac discutând în timpul unui antrenament la US Open 2019

”Nu trebuie să-și schimbe stilul pentru sezonul de hard”

Și Alex Corretja consideră că Simona Halep are o șansă mare de a se impune pe cimentul american. ”Câștigând Wimbledon, m-a impresionat cu adevărat. Merită tot creditul care i se oferă, pentru că știm cu toții că la Roland Garros și în Australia joacă foarte bine. Dar să câștige Wimbledon este un lucru mare, așa că trebuie să spunem, Simona este una dintre favorite la US Open, cu siguranță”.

”Nu trebuie să-și schimbe stilul pentru sezonul de hard. A dovedit că, jucând agresiv, cum a făcut-o, își ajută jocul, iar atunci nu trebuie să depindă prea mult de adversară. Pentru Wimbledon, felul în care a jucat, atât de agresiv și dictând jocul, preluând controlul, mai ales în finală, a fost foarte important pentru ea. Este probabil una dintre jucătoarele care se mișcă cel mai bine în teren din circuit, iar acest joc agresiv este de asemenea foarte important pentru ea”, a mai spus fostul tenismen spaniol.

Simona Halep a fost lăudată și de jurnaliștii de la Sports Illustrated în avancronica turneului de la New York. Românca este văzută cu șanse mari să ajungă în finală, mai ales că alături de ea la US Open 2019 se află și australianul Darren Cahill.

Tags: