News

Expertul Iancu Guda, analiză financiară a OUG în direct la “Fan România”: „Băncile nu pierd niciodată”. VIDEO

26.03.2020 | 22:09
Expertul Iancu Guda analiza financiara a OUG in direct la Fan Romania Bancile nu pierd niciodata VIDEO
ADVERTISEMENT

Iancu Guda, analist pentru mediul de afeceri din România, a oferit o analiză extrem de interesantă în direct la Fan România, emisiune moderată de Horia Ivanovici.

Guda: „Băncile nu pierd niciodată”

Guda crede că statul român nu a oferit destule măsuri de protecție a mediului de afaceri.

„Pandemia coronavirus spre deosebire față de alte evenimente nefericite din trecut are un caracter special și anume că afectează și economia.

ADVERTISEMENT

Cererea și oferta se blochează, aproape toate sectoarele și ratele economiei sunt afectate, pentru prima dată în istoria omenirii, cu excepția războaielor.

Horia Ivanovici revine în spațiul public cu emisiunea Fan ROMÂNIA! Prima ediție, AZI, LIVE pe pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial

Posted by Horia Ivanovici Oficial on Thursday, March 26, 2020

82% din afacerile românești au maxim trei angajați, iar 25% dintre afaceri sunt microîntreprinderi. Aceste nouă luni de rate amânate nu se șterg cu buretele, ci se vor adăuga pe parcursul anilor

ADVERTISEMENT

Băncile nu pierd niciodată. Normalitate pentru mine înseamnă solidaritate. Nu poți să te duci direct să-ți amâni ratele cu nouă luni. Riscăm să pierdem lupta financiară, cu cât stăm mai mult în casă.

Eu aș merge pe o perioadă de trei maxim șase luni în care să-mi amân ratele, pentru că din a doua jumătate a anului lucrurile vor reveni la normal, iar puterea de cumpărare va fi ca înainte.

ADVERTISEMENT

Dacă durează mai mult de șase luni, urmează o depresiune economică, adică o perioadă de doi-trei ani foarte grei. Acum 50 de ani, erau cam 300.000.000 de bilete de avion, iar acum sunt 4.000.000.000.000.

Dacă la 100 de oameni avem 4 șomeri, în viitor se poate să se ajungă la 15 șomeri din 100 de oameni, dacă pandemia va dura mai mult de șase luni.

ADVERTISEMENT

Măsurile de garantare a creditelor nu sunt suficiente. Statul a lăsat companiile în aer, dar băncile pentru a da credite are nevoie de garanții. Garanțiile puse de Statul Român a fost doar de 5 miliarde de Ron”, a declarat Guda.

ADVERTISEMENT
Tags: