News

Explicatia halucinanta a unui pilot Tarom declarat inapt pentru zbor. “Am făcut indigestie. Anul trecut toată mâncarea oferită a fost expirată”

Peste 30 de piloți și copiloți Tarom s-au declarat inapți pentru zbor în decursul zilei de luni, 8 iulie, dintr-un total de 90. Așadar, sute de pasageri și-au ratat călătoria.
08.07.2024 | 16:54
Explicatia halucinanta a unui pilot Tarom declarat inapt pentru zbor Am facut indigestie Anul trecut toata mancarea oferita a fost expirata
Explicatia halucinanta a unui pilot Tarom declarat inapt pentru zbor. "Am făcut indigestie. Anul trecut toată mâncarea oferită a fost expirată". Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Haosul a fost total la aeroportul Otopeni, după ce cursele Tarom au fost anulate una câte una, iar sute de oameni au dormit pe unde au apucat. Au fost cel puțin 32 de curse anulate, iar majoritatea oamenilor au privit frustrați cum nimeni nu îi ajută. Nu a fost cazul delegației României la summit-ul NATO, pentru că președintele Klaus Iohannis va ajunge în SUA cu un avion privat.

Explicatia halucinanta a unui pilot Tarom declarat inapt pentru zbor

Piloții au optat pentru o grevă spontană, greu de explicat și au transmis că sunt ”inapți” de zbor. Această situație este imposibilă, lucru confirmat de conducerea Tarom, care a recunoscut că piloții fac, de fapt, grevă. Cu toate acestea, angajații Tarom ar avea motive reale să protesteze, în condițiile în care această companie a devenit total neprofitabilă.

ADVERTISEMENT

”Nu sunt membru sindical, nu vorbesc în numele companiei Tarom și pot să vă spun următorul lucru: de peste 30 de ani de când sunt angajat în această companie, mi s-a cerut mereu să accept, să ajut, să nu îmi cer drepturile.

Astăzi, conducerea companiei ar trebui să spună în felul următor: am greșit cu voi, piloții, și v-am adus în această stare de incertitudine și ilegalitate, a explicat purtătorul de cuvânt Tarom, Alex Anghel.

ADVERTISEMENT

Piloții au dreptul legal să declare dacă sunt apți sau nu să zboare, astfel că e greu de spus dacă cineva va plăti pentru haosul creat și pentru modul în care au avut de suferit pasagerii. Piloții se plâng că au salariile cu 50% mai mici față de orice altă companie aeriană, că le expiră contractul colectiv de muncă și că primesc mâncare foarte proastă, deseori expirată.

Cât despre cei care au avut de suferit în urma grevei, conducerea Tarom a transmis că ”se derulează în această după-amiază o întâlnire pentru găsirea soluțiilor, să reluăm aceste zboruri. Se încearcă redirecționarea pe unde se poate. Dacă nu, se ajunge la reprogramarea zborurilor”. Între timp, un pilot implicat în protest a încercat să se justifice pentru Antena 3 și să îi facă pe oameni să înțeleagă prin ce trece.

ADVERTISEMENT

Piloții se plâng că fac indigestie de la mâncarea oferită de conducerea Tarom

Este vorba despre Cezar Osiceanu, un pilot care se plânge că a fost inapt de zbor pentru că a făcut indigestie. ”În urma consumării platoului pentru echipaj de ieri, am înregistrat o indigestie absolut dezastruoasă și nu mai îndeplinesc condițiile fizice necesare pentru a executa cursa. Nu pot să vă spun cauzele pentru care fiecare dintre piloții care și-au declarat inaptitudinea.

Din punct de vedere juridic, Codul Aerian prevede că un pilot, în condițiile în care nu se consideră apt pentru a executa misiunea de zbor în condiții de siguranță, are dreptul să se oprească timp de 48 de ore, anunțând angajatorul”, a explicat pilotul Cezar Osiceanu. Pilotul a transmis că este a 10-a oare când suferă de indigestie din cauza Tarom.

ADVERTISEMENT

”Vă reamintesc că, anul trecut, toată mâncarea de pe cursele din două zile a fost expirată și amenda a fost dată de ANPC. Avem sute de rapoarte înregistrate prin care se reclamă calitatea execrabilă a acestor produse care ar trebui să fie de 5.500 de calorii și cu un anumit standard de calitate, conform Legii nr. 223, și pe care, din păcate, nu le ascultă nimeni”, a completat pilotul.

ADVERTISEMENT
Tags: