Fotbal intern

Explicație surprinzătoare pentru ratarea calificării la U21: „A fost o mizerie! Ne-au tocat!”

30.03.2021 | 22:42
Explicatie surprinzatoare pentru ratarea calificarii la U21 A fost o mizerie Neau tocat
ADVERTISEMENT

Ionel Ganea crede că ratarea calificării în sferturile Euro U21 a fost cauzată de arbitrajul din meciul cu Ungaria. Fostul atacant al tricolorilor îl apără pe Adi Mutu și crede că absența fiului său, George, a contat mult. 

România a câștigat cu 2-1 contra Ungariei în cea de-a doua partidă a grupei, dar Marius Marin și George Ganea au fost avertizați cu cartonașe galbene și au fost astfel suspendați pentru partida cu Germania.

ADVERTISEMENT

De asemenea, arbitrul belgian al meciului cu maghiarii nu a dictat un penalty pentru tricolori la scorul de 0-0 și a permis un joc foarte dur gazdelor. Tot el a omis să dicteze fault în atac la faza golului Ungariei.

Explicație surprinzătoare pentru ratarea calificării la U21: „A fost cea mai mare mizerie!”

România nu a reușit să câștige partida cu Germania, din ultima etapă a grupelor de la Euro 2021. Nici măcar remiza cu minimum patru goluri, care ar fi fost și ea suficientă pentru o calificare nu s-a aflat în vreun moment în grafic.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea crede, totuși, că nu în meciul cu Germania s-a ratat calificarea, ci în partida cu Ungaria. Atunci, tricolorii au fost clar dezavantajați de belgianul Lawrence Visser, arbirul de centru al partidei.

N-am pierdut niciun meci, cea mai mare mizerie pentru noi a fost partida cu Ungaria. Arbitrii ne-au tocat pe față. Dacă la 0-0 primeam penalty, altfel stătea situația pentru noi (n.r. – la golaveraj).

ADVERTISEMENT

Am avut și un fault care nu s-a dat, cel de la golul lor. Aici s-a jucat totul, pentru că Olanda și Germania au câștigat la pas cu ei. Ne-a lipsit golul cu Germania, noroc am avut și noi, și ei.

Cred că am avut o formulă ofensivă, dar știți cum e, antrenorul te pregătește până la un moment dat. Schimbările din seara asta nu au adus un plus. A lipsit o dăruire suplimentară a jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Dacă și-ar fi dorit mai mult fotbaliștii, poate că am fi câștigat meciul. Probabil că ar fi arătat altfel atacul azi cu George Ganea pe teren. Dar o echipă națională nu trebuie să stea doar într-un jucători, doi sau trei”, a spus Ganea potrivit gsp.ro.

România a ratat calificarea, deși a terminat cu același număr de puncte, cinci, ca Germania și Țările de Jos. Totuși, în clasamentul în 3, criteriul de departajare a fost golaverajul, iar tricolorii au fost inferiori celor două forțe din vest.

ADVERTISEMENT