Sport

Explicații oficiale: „Am simțit să favorizăm alte jucătoare”. Adevăratul motiv pentru care Simona Halep nu a primit wild-card la Roland Garros

Amelie Mauresmo, directoarea turneului de la Roland Garros, a explicat motivul pentru care Simona Halep nu a primit wild-card pentru turneul din capitala Franței.
25.05.2024 | 15:18
Explicatii oficiale Am simtit sa favorizam alte jucatoare Adevaratul motiv pentru care Simona Halep nu a primit wildcard la Roland Garros
Motivul pentru care Simona Halep nu a primit wild-card pentru Roland Garros 2024. Anunțul directoarei turneului de la Paris. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu a primit wild-card pentru Roland Garros 2024, turneu pe care fostul lider WTA l-a câștigat în 2018. Amelie Mauresmo, fosta mare jucătoare de tenis din Franța, actualmente directoare la Roland Garros, a mărturisit că românca nu a primit wild-card la Roland Garros pentru că nu a fost exonerată după apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne privind suspendarea pentru dopaj.

Explicații oficiale: „Am simțit să favorizăm alte jucătoare”. Adevăratul motiv pentru care Simona Halep nu a primit wild-card la Roland Garros

Simona Halep aștepta cu speranță un wild-card pentru Roland Garros 2024, al doilea trofeu de Grand Slam al anului. Fostul lider WTA nu a primit invitație specială și nu va putea lua startul în competiția din Paris. Între timp, Halep s-a accidentat și a fost nevoită să abandoneze de la Trophee Clarins și WTA Rabat.

ADVERTISEMENT

Amelie Mauresmo, directoare la Roland Garros, a mărturisit că Simona Halep nu a primit wild-card pentru turneul din capitala Franței, pentru că TAS nu a exonerat-o pe sportiva născută la Constanța de toată suspendarea privind cazul de dopaj.

”Dacă Simona ar fi fost exonerată în apelul ei de la tribunalul sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Astăzi, ea nu a fost exonerată de pedeapsă. Am simțit să favorizăm alte jucătoare și sportive din Franța, unele mai tinere, mai degrabă decât Simona, având în vedere tot ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

Mai era și Caroline Wozniacki, care făcuse o cerere. Acestea sunt alegeri foarte grele de făcut. Știm că provocăm dezamăgire și întotdeauna este dificil”, a declarat Amelie Mauresmo, potrivit Eurosport.fr.

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis în martie, la Miami Open, după suspendarea pentru dopaj. În primă fază, fostul lider WTA a primit o sancțiune de 4 ani după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat și pentru „nereguli” în pașaportul biologic. După ce a făcut apel, TAS i-a redus pedeapsa româncei de la 4 ani la doar 9 luni.

ADVERTISEMENT

Cine a primit wild-card la Roland Garros 2024

Organizatorii de la Roland Garros au acordat nu mai puțin de 6 wild-card-uri pentru jucătoare din Franța: Alize Cornet, Fiona Ferro, Elsa Jacquemot, Kristina Mladenovic, Chloe Paquet și Jessika Ponchet.

De asemenea, pe baza acordurilor dintre Federația de Tenis din Franța cu cele din Australia și SUA, organizatorii au oferit invitații speciale pentru Ajla Tomljanovic și Sachia Vickery. Lois Boisson, din Franța, a primit inițial wild-card pentru Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Totuși, din cauza retragerii sale, Jessika Ponchet a fost cea care s-a bucurat de invitația specială a organizatorilor. Turneul de la Roland Garros are loc în perioada 26 mai – 9 iunie. România are 4 jucătoare prezente pe tabloul principal: Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită