Sport

Explicațiile decăderii lui Octavian Popescu la FCSB: „Prea multă presiune pe el, poate și faptul că a fost căpitan”

Victor Becali (61 de ani) consideră că Octavian Popescu a avut evoluții în nota celorlalți jucători de la FCSB. Impresarul a vorbit și despre forma lui Florinel Coman.
22.09.2022 | 13:58
Explicatiile decaderii lui Octavian Popescu la FCSB Prea multa presiune pe el poate si faptul ca a fost capitan
0 goluri a marcat Octavian Popescu în 17 meciuri la FCSB în acest sezon. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Gigi Becali l-a criticat destul de mult pe Tavi Popescu pentru evoluțiile din ultimul timp de la FCSB, însă impresarul Victor Becali e de părere că întreaga echipă este în scădere.

Victor Becali e sigur că Octavian Popescu va ieși din pasa proastă: „Tinerii la vârsta lor pot avea fluctuații”

Victor Becali a vorbit la gsp.ro despre scăderea de formă a lui Octavian Popescu. Impresarul consideră că a fost o greșeală faptul că i s-a acordat banderola de căpitan: „Tinerii la vârsta lor pot avea fluctuații. Poate și prea multă presiune pe el, poate și faptul că a fost căpitan a pus presiune pe el”.

ADVERTISEMENT

Impresarul e de părere că presiunea e un factor care poate afecta anumiți jucători, însă are în continuare mare încredere în „perla” FCSB-ului: „Sunt jucători care pot duce presiunea și jucători care nu o pot duce. E un băiat talentat, care a avut un sezon trecut foarte bun. Trece printr-o perioadă pe care sunt convins că o va depăși”.

FCSB se află pe locul 14 în SuperLiga, cu doar 8 puncte, iar Becali e de părere că acest lucru se întâmplă datorită numărului mare de jucători care sunt inconstanți în evoluții: „La o echipă cum e FCSB la care ești tot timpul sub presiune, mai ales acum când sunt și într-o situație mai delicată în campionat, unde nu prea are puncte.

ADVERTISEMENT

Presiunea e foarte mare. Au fost mulți jucători care au avut fluctuații de formă și e normal la vârsta lui. Nu e o cădere numai a lui. E o cădere a echipei. Nu joci tenis (n.r. – să te descurci singur)”. 

Victor Becali apreciază revenirea lui Florinel Coman: „Nu este într-un moment rău”

Florinel Coman a suferit o avalanșă de accidentări în ultimii doi ani, însă evoluțiile sale au fost din ce în ce mai bune după ce a primit banderola de căpitan: „Nu putem face o comparație cu un alt jucător care să zicem că e ieșit din formă. Uitați, Coman vine după o periodă destul de lungă de accidentări. Părerea mea e că nu este într-un moment rău. A început să-și revină”.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Victor Becali consideră că Florinel Coman poate reveni la forma excelentă de dinainte de accidentarea cu Backa Topola: „Nu este Coman pe care îl știam noi, dar își va reveni. Nu-ți revii dintr-o dată, te ridici din pat și gata și-ai revenit. Este o chestie de timp. A fost lungă perioada lui”.

Octavian Popescu a ajuns la un salariu de 10.000 de euro pe lună la FCSB, iar Victor Becali crede că acest lucru îl poate afecta pe puștiul de 19 ani: „Banii, vrei nu vrei, te schimbă. Important e să nu-i schimbe comportamentul, caracterul, ceea ce nu e cazul la Tavi.

ADVERTISEMENT

Evoluțiile bune pe care le-a avut, le-a avut deoarece juca din plăcere. Se vede că îi place fotbalul. Sigur că există și frică, e normal la vârsta lui”, a mai spus Victor Becali pentru sursa citată.

Nicolae Dică, mesaj clar pentru Tavi Popescu: „Mulți fotbaliști talentați au ajuns la Divizia B sau la C!”

Nicolae Dică i-a transmis un mesaj dur lui Octavian Popescu: „Am avut foarte multe discuții cu el. Încerc să-i spun, să-i explic ce să facă. Trebuie să se ridice treptat și să revină pe parcurs, pentru că are calitate și sunt sigur că va reveni.

Vreau mai mult de la el, să-i ia pe jucători unu contra unu, pentru că e unul dintre puținii jucători care pot să facă asta. Trebuie să fie cu picioarele pe pământ. Am văzut mulți fotbaliști talentați, care au ajuns la divizia B sau la divizia C. Dar nu cred că se va întâmpla așa ceva la Tavi Popescu”, a spus antrenorul FCSB-ului la Orange Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,87 este cota pentru ”2 solist sau peste 2,5 goluri” la FCSB – FC Argeș. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT