Fotbal intern

De ce a ales Ianis Hagi pe Racing Genk, campioana Belgiei. A fost dorit dinainte de Euro U21

12.07.2019 | 09:38
De ce a ales Ianis Hagi pe Racing Genk campioana Belgiei A fost dorit dinainte de Euro U21

Ianis Hagi este foarte aproape de a semna cu Racing Genk, noua campioană a fotbalului belgian. Oferte pentru fiul lui Gică Hagi au existat destule, mai ales după excelentele evoluţii de la Euro U21, iar Spartak Moscova a venit cu cea mai mare ofertă, de aproape 12 milioane de euro. Însă Ianis vrea să urce, să crească tot mai mult în următorii doi-trei ani, pentru a putea apoi face saltul către un club de top din Europa.

Explicaţiile deciziei lui Ianis Hagi de a alege să semneze cu Racing Genk

Din acest punct de vedere Racing Genk, acolo unde este legitimat de un an de zile şi fostul jucător al Craiovei, Vladimir Screciu, poate oferi un proiect interesant lui Ianis Hagi, în care acesta să joace un rol important şi, mai ales, să aibă continuitate în joc. Antrenorul Felice Mazzu l-a dorit mult pe Ianis încă înainte ca acesta să meargă la Euro U21, unde a impresionat.

ianis-hagi-transfer. Ianis vrea o echipă unde să poată juca meci de meci

Delegaţia formată din Gică Popescu, Gică Hagi, Ianis Hagi şi George Ogăraru, se află deja în Belgia şi preşedintele Viitorului, Gică Popescu, a recunoscut pentru Telekom Sporturmează discuţiile finale cu Racing Genk şi dacă toate vor merge bine semnarea contractului.

Am venit pentru a continua negocierile. Deocamdată, nu e nimic semnat. Anumite lucruri trebuie puse la punct. Cât timp nu sunt lucrurile clare şi semnăturile pe contracte, totul e relativ.Antrenorul lor şi l-a dorit pe Ianis, ca mulţi alţi antrenori din Europa care şi l-au dorit foarte mult pe Ianis în această vară. Probabil ăsta e şi motivul pentru care suntem aici, proiectul care îl are pe Ianis în centrul atenţiei. Antrenorul şi l-a dorit enorm pe Ianis în echipă. Interesul lor e de foarte mult timp, înainte de Campionatul European. A fost primul club care l-a dorit pe Ianis.

Ianis şi-a scurtat vacanţa

E un proiect sportiv care lui Ianis i-a plăcut foarte mult. Ceea ce e de remarcat e că Ianis nu s-a uitat niciodată la partea financiară şi a dorit să aleagă proiectul sportiv care să-i ofere posibilitatea să crească în continuare. Sper ca lucrurile să fie rezolvate curând, iar Ianis să fie jucătorul lui Genk. Trebuie clarificate anumite aspecte, vizita medicală a lui Ianis şi după aceea să se semneze documentele.

Ianis e super motivat. A aşteptat să se termine această perioadă de vacanţă. Îl cunoaşteţi şi îi place foarte, foarte mult să se antreneze. Nu-i place să stea în vacanţă. A aşteptat să se finalizeze această perioadă. A fost o perioadă grea şi pentru el. Atâtea cluburi interesate să-l transfere pe Ianis. Nu a putut să se bucure de vacanţă datorită acestor interese pentru el. E bine că s-a terminat această telenovelă. Ianis a ales clubul care consideră că poate să-l ajute să crească în continuare ca sportiv”