Cele mai citite

Special Fanatik. Trei motive care ne-au costat eliminarea de la Mondial

FANATIK.RO este la Campionatul Mondial de handbal! România a fost eliminată dramatic, în ultima secundă cu Cehia, 27-28. Formaţia noastră a condus tot meciul, însă a pierdut surprinzător.
11.12.2017 | 23:25
Special Fanatik. Trei motive care ne-au costat eliminarea de la Mondial
ADVERTISEMENT

După meci, fetele nu şi-au putut explica motivele înfrângerii împotriva Cehiei. Un meci pe care l-au controlat în cea mai mare parte a lui, în care au avut 3-4 goluri avans şi în care au fost conduse prima oară abia în minutul 58. 

Jocul României nu a funcţionat, Cristina Neagu ieşind din nou în evidenţă prin prestaţia ei: 13 goluri din 19 aruncări. Dar, chiar şi aşa, Cehia ne-a învins, deci ce n-a mers?

1. Defensiva

Jocul de apărare al României a fost foarte modest. Foarte multe goluri încasate pe repunere rapidă, prin care cehoaicele au reuşit să rămână în joc şi să nu lase România să se distanţeze în prima parte a meciului. Adversarele noastre au avut un procentaj foarte bun şi au marcat multe goluri uşoare. Denisa Dedu a avut cea mai slabă prestaţie de la acest campionat mondial cu doar două parade din 15 şuturi pe poartă. 

ADVERTISEMENT

2. Eliminările 

România a jucat o treime din meci în inferioritate numerică. 10 eliminări am suferit, câte două pentru Geiger, Buceschi şi Florianu, şi câte una pentru: Udriştioiu, Ardean, Pintea şi Dragut. Este un handicap uriaş să joci 20 de minute în inferioritate numerică într-un meci eliminatoriu. Şi din această cauză, fetele rămase pe teren au depus un efort suplimentar şi lipsa de prospeţime s-a văzut când a contat cel mai mult, în minutele de final. 

3. Ambros Martin

Selecţionerul României a prins o zi slabă. A recunoscut şi el asta după meci. Din neatenţie, Ambros a folosit ultimul time-out cu 5 minute înainte de meci, când România se afla la conducere. El a explicat la conferinţa de presă că a fost neatent şi credea că este al doilea său time-out şi nu al treilea. Schimbările pe care le-a făcut de-a lungul meciului nu au avut efect: Timea Tătar, Cristina Laslo sau Gabi Szucs nefiind la cel mai înalt nivel. 

ADVERTISEMENT

27 de goluri din 43 de situaţii a înscris România

13 goluri, aproape jumătate, au fost înscrise de Cristina Neagu

2 parade din 15 aruncări a avut Denisa Dedu 


CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri