Sport

Explicațiile pentru care Ștefan Radu nu a jucat deloc în acest sezon la Lazio: ”Este un moment special”

Ștefan Radu nu a prins niciun minut la Lazio în acest sezon după venirea pe banca tehnică a lui Maurizio Sarri, iar impresarul său explică situația fundașului român.
12.10.2021 | 18:40
Explicatiile pentru care Stefan Radu nu a jucat deloc in acest sezon la Lazio Este un moment special
Ștefan Radu nu a prins niciun minut la Lazio în acest sezon după venirea pe banca tehnică a lui Maurizio Sarri, iar impresarul său explică situația fundașului român. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Transferat de la Dinamo în 2008, Radu a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri disputate în tricoul lazialilor, doborând recordul legendarului Giuseppe Favalli.

Iubit de fani, românul a refuzat să plece în vară la Inter împreună cu antrenorul Simone Inzaghi, rămânând fidel clubului unde s-a consacrat.

ADVERTISEMENT

Impresarul lui Ștefan Radu explică de ce românul nu joacă la Lazio

Unul dintre favoriții lui Inzaghi în anii precedenți, Ștefan Radu s-a trezit dintr-o dată rezervă de lux la Lazio după ce echipa a fost preluată în vară de Maurizio Sarri, iar impresarul său, Matteo Materazzi, explică de ce fundașul nu a jucat niciun minut în acest sezon.

”Situația în care se află nu e cea mai bună. N-a jucat deloc, nici în cupele europene, nici în campionat, iar pentru el, după atâtea meciuri la nivel înalt, este un moment special. Ștefan este bine, se antrenează ca un adevărat profesionist.

ADVERTISEMENT

Domnul Sarri este cel care ia deciziile, evident, iar jucătorul va fi pregătit atunci când îi va veni rândul. Am vorbit cu Radu după ce s-a vaccinat, s-a simțit slăbit din punct de vedere fizic, dar s-a recuperat, iar acum se antrenează din greu”, a declarat Materazzi, conform Corriere dello Sport.

Românul, șanse mari să joace primul meci din acest sezon

Impresarul jucătorului român a ținut să nege faptul că acesta nu s-ar putea plia pe sistemul cu patru fundași folosit de Maurizio Sarri în acest sezon la Lazio: ”Îl văd vine ca fundaș central stânga într-o apărare în patru. Ștefan a venit la Lazio ca fundaș stânga și poate juca lejer și în acea poziție.

ADVERTISEMENT

Ștefan a avut mai multe oferte pe masă, având în vedere că îi expira contractul cu Lazio, inclusiv una de la Inter. Radu a ales cu inima și a rămas la Lazio. În calitate de fan al echipei, îmi pare rău că nu-l văd pe teren, dar în fotbal totul se poate schimba într-o clipă”.

Presa italiană a anunțat că fundașul român are șanse mari să joace titular în meciul din weekend, chiar împotriva celor de la Inter. Radu ar putea profita de suspendarea lui Francesco Acerbi, care a primit cartonașul roșu în etapa precedentă cu Bologna.

ADVERTISEMENT

Radu are un salariu de 1.200.000 de euro

Tehnicianul italian Cristiano Bergodi este de părere că sistemul ales de Maurizio Sarri îl dezavantajează pe Ștefan Radu și acesta este principalul faptul pentru care el și-a pierdut locul printre titularii lui Lazio.

Deși a ajuns la 34 de ani, fundașul român este în continuare apreciat în Serie A. Pentru a contracara oferta făcută în vară de Inter, Lazio i-a oferit un nou contract pe un an și un salariu atractiv de 1,2 milioane de euro pe sezon.

Retragerea subită a lui Ștefan Radu din circuitul echipei naționale a României a fost învăluită în mister ani buni. Recent, fotbalistul a explicat  de ce a refuzat să mai joace pentru ”tricolori”, el menționând că și-a dorit să se dedice în totalitate clubului Lazio.

ADVERTISEMENT