News

Explozie puternică la o fabrică din Vâlcea. Două persoane au murit în urma deflagraţiei

La o fabrică din Vâlcea a avut loc o explozie puternică în urma căreia două persoane au murit.
19.05.2021 | 10:26
Explozie puternica la o fabrica din Valcea Doua persoane au murit in urma deflagratiei
ADVERTISEMENT

Un accident grav a avut loc miercuri dimineața, 19 mai, în curtea fabricii de pavele din Căzănești. Un cazan cu substanțe bituminoase a explodat. Două persoane și-au pierdut viața în urma deflagrației, iar una a suferit răni ușoare.

La fața locului sunt mai multe echipaje care încearcă să stingă incendiul. 1CBRN, 1 ASAS, 1 SMURD cu 12 subofițeri și 2 ambulanțe SAJ. Explozia puternică nu a fost urmată de incendiu.

ADVERTISEMENT

“Explozie la un cazan cu substanțe bituminoase, la Fabrica de pavele din cartierul Căzănești – Râmnicu Vâlcea.

Din datele preliminare, sunt două persoane decedate. Intervin un echipaj CBRN, un echipaj ASAS, un echipaj SMURD cu 12 subofițeri și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Vâlcea, din care o ambulanță cu medic”, a declarat Cătălin Popescu, din cadrul ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Explozie puternică la o fabrică din Vâlcea

Explozia puternică a avut loc la un cazan al firmei Atica Chemicals. Reprezentanții ISU Vâlcea au anunțat că incidentul s-a petrecut în curtea fabricii de pavele Wise, dar la o altă firmă.

“La ora 9.22 am primit apelul. Este vorba despre o unitate care are ca profil de activitate colectarea uleiului uzat. Explozia a avut loc la un recipient în care se aflau produse bituminoase.

ADVERTISEMENT

Urmează să se facă cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc deflagrația”, a declarat șeful ISU Vâlcea.

Două persoane au murit și o a treia a fost rănită

Două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost rănită ușor. Tânărul a fost transportat la spital județean, la Unitatea primiri Urgențe. Supraviețuitorul este băiatul unuia dintre muncitorii decedați.

ADVERTISEMENT

“Două dintre ele au fost declarate decedate de către echipajul SAJ. A treia victimă, din primele evaluări, prezintă leziuni minore”, a precizat col. Dan Pascaru.

Polițiști și inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea au deschis o anchetă pentru a se stabili cauzele producerii exploziei.

Nu este prima dată când la această fabrică au loc incidente. În urmă cu doi ani a mai avut loc tot un accident de muncă. Atunci un tânăr a murit strivit de o bandă transportoare. Deși colegii săi au încercat să intervină, băiatul nu a mai putut fi salvat.

 

 

 

ADVERTISEMENT