News

Explozia de la Dedeman Botoșani. Care este starea celor 15 victime la o lună de la incident

O explozie puternică a avut loc pe 7 iunie, într-un magazin Dedeman din Botoșani. Care este starea celor 15 victime cu arsuri multiple, la o lună de la incident
08.07.2024 | 16:09
Care este starea celor 15 victime cu arsuri multiple după o lună de la incident. Sursă foto: Inquam Photos / Denis Grosu/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Starea de sănătate a celor 15 victime cu arsuri multiple, provocate de explozia puternică de la magazinul Dedeman din Botoșani, este una favorabilă, a anunțat Ministrul Sănătății.

Starea pacienților a evoluat favorabil

Ministerul Sănătății a mai declarat că starea pacienților cu arsuri multiple s-a îmbunătățit datorită îngrijirii acordate de angajații din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca).

ADVERTISEMENT

Ministrul le mulțumește medicilor și asistenților medicali pentru profesionalismul cu care au îngrijit toți pacienții de la explozie.

La scurt timp după explozia de la Dedeman, zece din pacienți au fost externați de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani. În chiar câteva zile, ultimul pacient va fi externat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iași.

ADVERTISEMENT

La data de 15 iunie, starea a doi pacienți internați la Spitalul Floreasca din Bucureşti era gravă deoarece aveau în continuare de oxigenoterapie cu presiune crescută. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon”, alți trei pacienți erau stabili la acea dată.

Explozia din 7 iunie. Cum s-a întâmplat totul?

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a creat panică, într-o vineri dimineața, la marginea municipiului Botoșani. Incidentul de la magazinul Dedeman din 7 iunie s-a soldat cu 15 victime cu arsuri multiple, dintre care patru în stare gravă și doi intubați, la acel moment.

ADVERTISEMENT

Victimele fac parte din personalul magazinului și au prezentat arsuri de diferite grade, proporția fiind de 10-15% și localizate în partea superioară a corpului.

Având în vedere amploarea exploziei și numărul de peste 100 de oameni implicați care s-au autoevacuat din incinta magazinului, ISU Botoșani, a activat Planul Roșu de Intervenție în acea dimineață.

ADVERTISEMENT

În ajutorul lor, s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detașamentului Botoșani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

„Doi dintre pacienții aflați în stare gravă vor fi transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar doi la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU. Imediat dupa producerea incidentului, Ministrul Sănătății împreună cu Centrul Operativ pentru Situații de Urgență au luat legătura cu UPU Botoșani, Serviciul de Ambulanță Botoșani, precum și cu Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon, pentru asigurarea cât mai rapidă a asistenței medicale pentru pacienții răniți”, a fost una din declarațiile Ministrului Sănătății de la acel moment, legate de starea pacienților.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Grindeanu, pe urmele lui Ceaușescu. Un proiect din comunism, readus la viață
Grindeanu, pe urmele lui Ceaușescu. Un proiect din comunism, readus la viață
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”