News

Explozia de la Dedeman: o doctoriță s-a aruncat pe geam în momentul deflagrației. Care mai este starea răniților

Apar informații noi referitoare la explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani. În momentul deflagrației, mai mulți angajați erau la medicina muncii.
08.06.2024 | 14:46
Explozia de la Dedeman o doctorita sa aruncat pe geam in momentul deflagratiei Care mai este starea ranitilor
Explozia de la Dedeman Botoșani a fost urmată de un incendiu / Foto: Denis Grosu / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

O parte din angajații magazinului Dedeman din Botoșani efectuau un control de medicina muncii în momentul exploziei de vineri. Acesta se desfășura în zona administrativă, situată la unul din etajele superioare.

Explozia de la Dedeman s-a produs după instalarea unei centrale termice

Una dintre persoanele care se aflau în camera în care se efectua controlul medical s-a aruncat pe fereastră pentru a se salva. Potrivit Observator, cel care ar fi apelat la acest gest ar fi fost chiar medicul de medicina muncii, o femeie.

ADVERTISEMENT

În acest moment, la Botoșani au ajuns experții de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX), care încearcă să afle circumstanțele care au dus la deflagrație.

Din primele cercetări reiese faptul că explozia s-a produs în zona de birouri, chiar în timp ce la fața locului se aflau angajații unei firme autorizate care efectuau lucrări la sistemul de alimentare cu gaze. Se pare că aceștia făceau recepția unei centrale termice care fusese montată cu o zi mai devreme.

ADVERTISEMENT

Trei victime, în continuare în stare gravă

Numărul victimelor exploziei de la Dedeman a ajuns la 15, din care opt persoane au fost externat în cursul zilei de sâmbătă, de la Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” din Botoșani.

Alți doi pacienți care au rămas în unitatea medicală au o stare generală bună, evoluția fiind considerată una favorabilă.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, cele trei victime care au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Spiridon” din Iași sunt, în prezent, intubați.

Unul dintre aceștia se află într-o stare generală gravă, altul are o stare staționară, iar cel de-al treilea, care este internat la ATI, o evoluție favorabilă.

ADVERTISEMENT

Despre ceilalți doi pacienți aduși la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), veștile nu sunt prea bune. Starea acestora rămâne gravă, mai ales că au afectate căile respiratorii.

Explozia de la Dedeman Botoșani a fost urmată de un incendiu.

ADVERTISEMENT