ADVERTISEMENT
News

Explozie a cazurilor de Covid-19 în Rusia. Număr record de îmbolnăviri raportate în ultima zi

Autor: Adrian Baciu | 03.10.2020 | 18:02
Explozie a cazurilor de Covid-19 în Rusia. Număr record de îmbolnăviri raportate în ultima zi
Explozie a cazurilor de Covid-19 în Rusia. Număr record de îmbolnăviri raportate în ultima zi. Sursa foto: hepta.ro

După o vară în care numărul de cazuri zilnice a fost în scădere, spre 4-5 mii, Rusia se confruntă cu o reintensificare a pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, de la o zi la alta, Moscova a anunțat noi și noi recorduri de infectare cu noul coronavirus.

După cele aproape 9.500 de cazuri noi de vineri, ziua de sâmbătă a adus o nouă creștere, iar totalul zilnic se apropie de pragul de 10 mii.

ADVERTISEMENT

Rusia, număr record de îmbolnăviri cu Covid-19 raportate în ultima zi

În Rusia au fost înregistrate în ultimele 24 de ore aproape 10.000 de cazuri noi de coronavirus, mai exact 9.859. De asemenea, și numărul deceselor a fost ridicat: 174 de morți.

Moscova, principalul focar de infecţie al ţării, a înregistrat sâmbătă 2.884 de noi contaminări, cea mai mare cifră de cazuri zilnice din ultimele cinci luni de zile, informează publicația PeoplesDaily.

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor oficiale, numărul total al infecțiilor cu Covid-19 din Rusia a crescut la 1.204.502 în pandemie. Țara continuă să se claseze pe locul patru în lume din punct de vedere al cazurilor cumulate, după SUA, India și Brazilia.

Până în prezent, s-au raportat 21.251 de decese legate de coronavirus, iar un total de 975.859 de pacienți s-au recuperat de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Numai în ultima lună, rata zilnică a îmbolnăvirilor a crescut de două ori, iar la Moscova de patru ori. Autoritățile afirmă că această creștere era așteptată după concedii, vacanțe și sosirea toamnei, dar nu discută deocamdată reintroducerea carantinei.

Ce măsuri s-au anunțat în Rusia pentru stoparea creșterii cazurilor

Pentru a lupta cu această explozie necontrolată a cazurilor noi, autoritățile ruse au pregătit o serie de măsuri destul de dure. Astfel, la Moscova, elevii vor intra de luni într-o vacanță de două săptămâni, iar persoanelor în vârstă și bolnavilor cronici li se recomandă insistent să nu iasă din casă decât dacă este strict necesar.

ADVERTISEMENT

Tot din 5 octombrie, angajatorii din Moscova sunt obligați să trimită în telemuncă cel puțin o treime din personal, în caz contrar riscând amenzi de până la 13.000 de dolari și suspendarea activității pe trei luni.

Cazurile de coronavirus au început să crească în Rusia la mijlocul lunii septembrie, o tendinţă care s-a evidenţiat mai ales la Moscova, unde în timpul lunilor de vară s-au înregistrat în jur de 600 de cazuri zilnice.

ADVERTISEMENT

Autorităţile ruse au avertizat cetăţenii că, dacă nu vor să fie reimpuse restricţiile din primăvara trecută, cu izolare generală şi reducere a deplasărilor, atunci trebuie să respecte conştiincioşi ”toate exigenţele sanitare”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!