News

Explozie de proporții la un depozit de muniții din Iordania. Imagini spectaculoase. Video

11.09.2020 | 10:44
Explozie de proportii la un depozit de munitii din Iordania Imagini spectaculoase Video
ADVERTISEMENT

O nouă explozie de proporții a fost semnalată într-un stat din Asia. În noaptea de joi spre vineri, în Iordania, o deflagrație puternică s-a produs la un depozit de muniții.

Din fericire, explozia din Iordania din această noapte s-a produs într-o zonă nelocuită, astfel că nu s-au înregistrat victime, așa cum s-a întâmplat recent în Liban.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului, un incendiu de proporții a urmat în zona montană, iar un cerc uriaș de foc a apărut deasupra locului exploziei.

Explozie puternică în Iordania, la un depozit de muniții

Explozie puternică produsă în noaptea de joi spre vineri în Orientul Mijlociu. Un depozit de muniții dintr-o zonă montană a Iordaniei a sărit în aer, lăsând în urmă imagini spectaculoase.

ADVERTISEMENT


Incidentul a fost raportat într-o zonă nelocuită din Zarqa, la circa 35 km est de Capitala Amman, unde se află mai multe baze militare şi depozite de muniții. Din primele date oficiale, explozia a avut la bază un scurtcircuit electric.

”O explozie a avut loc vineri dimineaţa într-un depozit în care se aflau obuze neutralizate, aparţinând forţelor armate”, a spus purtătorul de cuvânt al Amatei din Iordania, într-un comunicat, conform GlobalNews.

ADVERTISEMENT

Imediat, pe rețele de socializare au apărut imagini care au urmat exploziei. Acesta arată un incendiu de proporții asemenea unei mingi de foc gigantică ridicat deasupra zonei montane.

Locuitorii din Zarqa: ”Parcă a fost un cutremur”

Impactul exploziei din Zarqa a fost unul destul de important. Deși nu s-au consemnat victime în rândul populației din zonă, una care adună 1.5 milioane de locuitori, oamenii descriu șocați evenimentul.

ADVERTISEMENT

”Am simțit de parcă a avut loc un cutremur. Ferestrele noastre tremurau și sticla se spărgea. Copiii mei au început să plângă ”, a spus Nabila Issa, o locuitoare din Zarqa, gospodină și mamă a cinci copii.

Imediat după incident, forțele de securitate au închis Zarqa, un oraș industrial important din Iordania, și au stopat tot traficul. Jurnaliștilor care doreau să intre prin Zarqa la locul exploziei li s-a împiedicat accesul.

Zona în care a avut loc explozia găzduiește și câteva baze armate majore ale SUA, inclusiv un aerodrom construit în 2018.

ADVERTISEMENT