Explozie devastatoare în SUA. Pompierii încearcă să scoată oamenii prinși sub dărâmături

Robert Cristea   
în HotNews
10/08/2020, 20:59
Explozie devastatoare în SUA. Pompierii încearcă să scoată oamenii prinși sub dărâmături
Explozie devastatoare în SUA. Pompierii încearcă să scoată oamenii prinși sub darâmături. Sursa foto: usatoday

O explozie devastatoare s-a produs Baltimore, SUA. Tragedia a avut loc într-un cartier al orașului situat în statul Maryland.

Pompierii au transmis că a murit cel puţin o persoană. Trei oameni sunt grav răniți şi sunt în stare critică.

Cel puțin alte cinci persoane sunt prinse sub dărâmături, potrivit foxbaltimore.com

De ce s-a produs explozia din Baltimore, SUA

„Mai multe case au explodat. Cel puţin cinci oameni sunt prinşi sub dărâmături, unii sunt copii”, au scris pompierii pe pagina de Facebook Baltimore Firefighters Local 734.

Din informațiile ințiale explozia ar fi fost declanșată de o acumulare de gaze.

Mai multe case sunt avariate. Unele au fost demolate de forța devastatoare a exploziei. Sunt mai multe persoane dispărute și pompierii se luptă pentru a găsi cât mai repede oamenii prinși sub dărâmături.

Explozie Baltimore
Explozie Baltimore, USA

Casele din apropiere au resimțit și ele șocul. Geamurile locuințelor din apropiere sunt sparte și mai multe mașini sunt avariate.

Una din casele distruse aparținea unui veteran al armatei americane. Omul, în vârstă de 88 e ani, a descris  explozia ca una asemănătoare cu războiul din Korea, unde a luptat.

Explozie Baltimore, USA

Explozia din Baltimore vine la câteva zile după catastrofa din Beirut.

Vă reamintim că tragedia din capiala Libanului s-a soldat cu peste 200 de morți și ar fi fost declanșată de depozitarea periculoasă a unei cantități de peste 2.700 de tone de azotat de amoniu.

Azotat de amoniu, stocat în condiții neregulamentare, a fost descoperit și în România. Polițiștii au găsit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, la sediul unei firme din județul Galați. Administratorul societății este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice.

Societatea se află în localitatea Vlădești. Polițiștii au găsit 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții periculoase.

Au fost descoperite și alte lucruri ilegale.

„Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”, conform oamenilor legii.

Închide ×