News

Explozie în apropierea unei gări din Munchen. Trei oameni au fost răniți. Traficul feroviar, blocat

Trei oameni au fost răniți după o explozie din apropierea unei gări din Munchen, iar una dintre persoane e în stare gravă. Traficul pe ruta principală a fost blocat.
01.12.2021 | 15:43
Explozie in apropierea unei gari din Munchen Trei oameni au fost raniti Traficul feroviar blocat
Explozie în apropierea unei gări din Munchen. Trei oameni au fost răniți. Foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

O explozie puternică a avut loc miercuri, în apropiere de gara din Munchen, în urma căreia traficul feroviar a fost blocat complet în zona afectată.

Trei oameni au fost răniți în urma acestei explozii, iar conform surselor locale, una dintre aceste persoane se află în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Explozia a fost produsă de o veche bombă de aviație din al Doilea Război Mondial. Aceasta a explodat și a dus la rănirea a trei persoane, a anunțat poliția din Munchen.

Explozia s-a produs în apropierea celei mai aglomerate gări din Munchen

Tragedia s-a petrecut în apropiere de un pod de lângă cea mai aglomerată gară din acest oraș, astfel că pericolul a fost unul însemnat.

ADVERTISEMENT

Această explozie a avut loc în timp ce erau efectuate niște lucrări la un sit în construcție.

Deocamdată, nu se știe când anume va fi reluat traficul trenurilor în zonă, pentru că așa cum am precizat deja acesta a fost oprit atât spre, cât și dinspre gara aceasta.

Germania are tone de muniții din război, multe neexplodate

Trebuie precizat faptul că în Germania sunt descoperite în fiecare an peste 2000 de tone de bombe și muniții din al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, oficialii au estimat că ar fi un total de 15 % din cele 1,5 milioane de bombele lansate deasupra Germaniei în timpul conflagrației mondiale care încă nu au explodat, acesta fiind cazul și aici.

Poliția din Munchen a anunțat că la acest moment nu există dovezi care să arate că a fost o mână criminală la mijloc.

ADVERTISEMENT

“În acest moment nu există dovezi ale unor infracțiuni. Conform constatărilor inițiale, avem trei persoane rănite, zona periculoasă este în mare măsură izolată și traficul trenurilor este blocat pe ruta principală”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Munchen, Peter Werthmann.

Acesta a mai explicat și că pericolul exista doar în zonă respectivă.

„Nu există niciun pericol în afara zonei imediate”, a spus sursa.

Serviciul feroviar german Deutsche Bahn preciza faptul că traficul feroviar a fost închis ca măsură de precauție, pentru ca alți oameni să nu mai fie răniți.

„Din cauza detonării unei bombe aeriene, traficul feroviar în jurul Gării Centrale din München a fost suspendat. Vă rugăm să vă informați regulat”, a transmis serviciul feroviar german Deutsche Bahn după explozie.

ADVERTISEMENT