News

Explozie în Galați. Un apartament a sărit în aer. Proprietarul a ajuns la spital cu arsuri grave. Video

28.04.2021 | 11:21
Explozie in Galati Un apartament a sarit in aer Proprietarul a ajuns la spital cu arsuri grave Video
ADVERTISEMENT

O explozie puternică a zguduit miercuri dimineață un bloc din orașul Galați. Un apartament a sărit în aer, iar proprietarul a ajuns la spital cu arsuri grave.

Explozia s-a produs cel mai probabil pe fondul unei acumulări de gaze. Deflgarația a avut loc în momentul în care proprietarul a venit acasă, de la locul de muncă, şi a aprins lumina. Întrucât în apartament se acumulaseră gaze, scânteia provocată de întrerupător a provocat o explozie uriaşă, rănindu-l pe locatar.

ADVERTISEMENT

În urma exploziei, una extrem de puternică, balconul apartamentului a fost smuls şi aruncat pe trotuarul din faţa blocului.

Un apartament din Galați a sărit în aer, după ce locatarul a aprins lumina

Proprietarul apartamentului din Galați care a sărit în aer a ajuns la spital cu arsuri de gradele I şi II, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

ADVERTISEMENT

Potrivit oficialilor, explozia a avut loc la etajul 10 al unui bloc din municipiul Galaţi. La faţa locului au ajuns rapid o autospecială de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi şi un echipaj de la Ambulanţa Galaţi.

”Proprietarul apartamentului, un bărbat de 37 ani, a fost rănit suferind arsuri de gradul I şi II, acesta fiind transportat la spital.

ADVERTISEMENT

Din primele date se pare că explozia a fost provocată de o acumulare de gaze din apartament, iar în momentul în care proprietarul a intrat în casă, s-a produs deflagraţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, conform Agerpres.

Explozia din Galați nu a fost urmată de incendiu

Din informațiile oferite de ISU, explozia nu a fost urmată de incendiu, astfel că pompierii au intervenit doar pentru a preveni un posibil incendiu şi pentru a asigura măsurile de siguranţă.

ADVERTISEMENT

În imaginile oferite de presa locală se poate observa cât de puternică a fost explozie, urme din balcon ajungând în stradă.

ADVERTISEMENT
Tags: